New York'un "bakır" rengi günleri
Popüler

New York'un "bakır" rengi günleri

1860 yılındaki büyük New York ayaklanması günlerini anlatan yeni BBC America yapımı Copper 19 Ağustos'ta yayına başlıyor.

 

Dünyanın en büyük şehri, kimilerine göre dünyanın merkezi New York birkaç yüzyıllık kısa tarihi boyunca pek çok yıkımla karşılaşmış olsa da muhtemelen hiçbir şey şehrin kaderini 1863 yılındaki büyük halk ayaklanması kadar kadar derinden etkilemedi. BBC America'nın yeni dizisi Copper, aynı bu isyan günlerini konu alan 2002 yapımı Martin Scorsese filmi Gangs of New York gibi Aşağı Manhattan, Five Points merkezinde yaşanan olaylar üzerine kurgulanmış.

Esas adam Tom Weston-Jones tarafından canlandırılan Kevin Corcoran, kanunsuzluk ve ahlaksızlığın kol gezdiği bir mahalle olarak tanınan Five Points'te adalet için deyim yerindeyse tek tabanca savaşan bir kanun adamı. Dizinin kadın yıldızı Franka Potente ise Five Points'in ünlü randevu evi Eva's Paradise'ın fettan "hanımı" Eva Heissen rolünde karşımıza çıkıyor.

Geçtiği dönem, olay örgüsü, sağlam karakterleri ve şık görüntüleriyle daha başlamadan dikkatleri çekmeyi başaran İngiliz işi Amerikan tarihi polisiyesi Copper 19 Ağustos'ta BBC America'da yayınlanmaya başlayacak.

BBC America - Copper

 

İZLE
UYSALLAR GQ HYPE'TA
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası