Uzmanlara Göre 2024 Yılını Şekillendirecek Spor Ayakkabılar Photo: Getty Images; Collage: Eli Haba
Stil

Uzmanlara Göre 2024 Yılını Şekillendirecek Spor Ayakkabılar

Sırada hangi Adidas silüeti var? Nike ne planlıyor? Asics'in yeni popüler modeli hangisi? Kehanette bulunan spor ayakkabı tutkunlarından oluşan panelimiz görüş bildiriyor. İşte 2024'ün en iyi spor ayakkabıları.

Algoritma çağında, doğru spor ayakkabılar bir gecede görece bilinmezlikten sektörün en sevdiği haline gelebilir. Önce Sushi Park'tan çıkan bir ünlünün ayağında, ardından iyi seçilmiş birkaç moodboard çekiminde görünebilirler. Ve bir avuç yüksek profilli kutu açılımıyla sosyal medya akışınıza girdiğinde, her şey biter - yeni bir 'It sneaker' doğar. 

Kendinizi yanlışlıkla Spiderman'leştirme düşüncesi sizi sarmala sokmaya yetiyorsa, endişenizin tedavisi oldukça basit: Karıştırın! Bugünlerde, aralarından seçim yapabileceğiniz sonsuz sayıda ayakkabı var ve kişisel stil durumu her zamankinden daha geniş ve deneysel. Trendler gelip geçici, ancak tamamen size özgü bir şekilde modası geçmeyecek bir çift spor ayakkabı tanımlamakta zorlanabiliriz - tabii ki nereye bakacağınızı bilmeniz şartıyla.

İşte bu noktada aşağıdaki beş kartal gözlü ayakkabı sevdalısı devreye giriyor. Spor Ayakkabı Sanayi Kompleksi Kris Jenner'dan daha çok çalışıyor. Bunu takip etmek tam zamanlı bir iş gibi gelebilir. Bu nedenle, 2024'te göz atmaya değer silüetler hakkında size ipucu vermek için, önümüzdeki aylarda bir sıçrama yapmak adına daha az bilinen (ve tamamen yeni) modellere ağırlık vermeleri için uzmanların görüşlerini aldık. Hızlı hareket edin. İşte 2024'ün en iddialı spor ayakkabı modelleri.

Uzmanlara Göre 2024 Yılını Şekillendirecek Spor Ayakkabılar

Jian DeLeon, Nordstrom Erkek Moda Direktörü

Ülke çapında yüzlerce şubesi olan bir perakendecinin Erkek Moda Direktörü olan Jian DeLeon, makro trend gelişmelerini gerçek zamanlı olarak tespit etmek için oldukça eşsiz bir konuma sahip. Geçen yıl DeLeon, müşterilerin klasik spor ayakkabılarını Adidas Samba ve Onitsuka Tiger Mexico 66 gibi daha düşük profilli stillerle değiştirdiklerini fark etti. Bunun doğal bir sarkaç salınımı olduğunu söylüyor: "Daha büyük olamadığınızda, daha küçük olun." Kendinizi TikTok kalabalığından ayırmak için, Adidas arşivlerinden hala bulanık olan Handball Spezial gibi daha belirsiz bir model seçmenizi veya yakın zamanda yeniden canlanan bağımsız ayakkabı markası Autry gibi bir markaya yönelmenizi öneriyor.

DeLeon, daha kalın koşu ayakkabılarının bir yere gitmediğini, sadece birkaç yıl önce pazarı doyuran babacan bulut grisi modellerden biraz daha teknolojik olduklarını belirtiyor. DeLeon'un da değindiği gibi, 90'ların sonu, 2000'lerin başı stilinin romantikleştirilmiş versiyonuna duyulan iştah - dönemin romantik komedileri ya da JFK Jr'ın eski resimleriyle ifade edildiği üzere - Asics Gel-Kayano 14 ve New Balance 580v2 gibi ayakkabıların profilini yükseltti. DeLeon, spor ayakkabı rotasyonunuzu alışılmışın dışına çıkarmak istiyorsanız, patika kahverengisi New Balance 610v2'yi veya Merrell'in funklaştırılmış 1TRL Moab'ını öneriyor.

Max, Kurucu Ortak, @Mom_And_Dads_Stock

Pek çok dijital arşivci on yıllar öncesine ait koşu ayakkabılarını ön plana çıkarıyor, ancak @mom_and_dads_stock'un arkasındaki Berlin merkezli ikili, spor ayakkabı tarihinin en tuhaf geçmiş silüetlerinden bazılarını rutin olarak ortaya çıkarıyor. Hesabın kurucu ortağı Max -sadece ilk ismi; bu ciddi bir iş- 30.000 civarında spor ayakkabı meraklısından oluşan bir izleyici kitlesi oluşturmuş durumda. Brooks Ghost 7 ile esneyen bir dedeyi ya da Asics Gel-Kayano 16 ile parkta günlük koşusuna çıkan 40'lı yaşların ortasındaki bir adamı düşünün" diyor. O anda, "güzelmiş" deyip ertesi dakika unutmuş olabilirsiniz."

Max'in sayfasında paylaştığı tüm çiftleri satın alabilirsiniz, ancak bugün ilgisini çeken spor ayakkabılar, Asics'in Cecilie Bahnsen ve Andersson Bell ile yaptığı iş birliklerinden Hidden NY x JW Customs GT-2160'a kadar bu tarzlarla manevi bir akrabalık paylaşıyor. Spor ayakkabılar son birkaç on yılda çok değişti, ancak diğer kullanıcıların bir adım önüne geçmenin en iyi yolu her zaman aynı: Onlarda olmayan ya da giymeye cesaret edemedikleri bir çifti kapmak.

Uzmanlara Göre 2024 Yılını Şekillendirecek Spor Ayakkabılar

New Balance - 610v1

Sam Le Roy, Kreatif Direktör, Hartcopy

Sam Le Roy'un 2020 yılında Tim Suen tarafından kurulan spor ayakkabı odaklı bir Instagram sayfası olan Hartcopy'nin kreatif lideri olarak yaptığı işin bir parçası da hangi ayakkabıların paylaşılmaya değer, hangilerinin ise zaman ayırmaya değmez olduğunu seçmek. Seçim sürecinin bilimsel bir yöntemi yok, ancak bu onu günümüzde ne kadar çok farklı seçeneğin mevcut olduğu konusunda aşırı bilinçli hale getirdi. İyi tarafı? Eşsiz bir stil anlayışına sahip olmak, birkaç eğitimli tıklama uzaklığında. "Sanırım artık herkesin her tür ayakkabıyı giyebileceğini görüyoruz" diyor.

Rotasyonunuzu farklılaştırmak için Le Roy, kendinize piyasadaki en popüler modellerin dışında hangi "çevresel seçeneklerin" olduğunu sormanızı öneriyor. Bu, bir Samba'yı bir Gazelle ile değiştirmek veya Asics yerine Mizuno'ları tercih etmek kadar basit olabilir. (Özellikle Mizuno, geniş bir voleybol silueti arşivine sahip ve Le Roy'un bu yıl piyasaya sürdüğü bazı modellerde bu siluetlerin etkisi görülüyor). Bu yıl çıkmasını beklediği sıra dışı bir çift var mı? Puma Mostro. Puma bu silueti ilk kez 1999 yılında tanıtmıştı ve Ocak ayında ince profili, sivri tabanı ve cırt cırtlı sayası ile yeniden raflarda yerini alacak. "Bu sadece... tuhaf" diyor Le Roy. 2024 yılında tuhaflık çok iyi bir şey.

Uzmanlara Göre 2024 Yılını Şekillendirecek Spor Ayakkabılar

New Balance - WRPD

Uzmanlara Göre 2024 Yılını Şekillendirecek Spor Ayakkabılar

Diadora - Mythos Propulsion

Eugene Lardy, Kurucu, Streetwear Night Live

Eugene Lardy, Twitter'da günlük gönderiler ve Substack'te haftalık bir bülten aracılığıyla favori ekipmanlarını paylaşan sert bir ürün obsesifi. Lardy modern zamanların her şeyi yapabilen biri, ancak zevki açık hava modasına uygun: bantlı dikişli ceketler, kabarık pantolonlar ve doğal olarak patikaya uygun spor ayakkabılar.

Yürüyüş ayakkabıları uzun zamandan beri dağdan ana caddeye sıçradı, ancak Lardy'nin gözü "approach shoes" olarak bilinen belirli bir alt kategoriye odaklandı - kayalık arazide tüm gün konfor ve maksimum çekiş sağlamak için tasarlanmış daha az hacimli silüetler.

Başlangıç olarak Lardy, İtalyan Alpleri doğumlu iki seçeneğe işaret ediyor. Scarpa'nın yeni görünümlü Mojito'su zarif, bowling ayakkabısına yakın bir havaya sahip. Bir de ROA'nın Cingino'su var; ürün yelpazesinde Vibram taban sıkıntısı olmayan ve JJJJound, Aries ve A-Cold-Wall* gibi markalarla işbirliği yapan ateşli bir markanın dikkat çekmeyen silueti. Lardy'ye göre Cingino sadece piyasadaki diğer tüm silüetlerden farklı görünmekle kalmıyor, aynı zamanda çoğundan çok daha rahat.

Uzmanlara Göre 2024 Yılını Şekillendirecek Spor Ayakkabılar

Scarpa - Mojito

Deon Point, Kreatif Direktör, Concepts

Boston merkezli butik Concepts, 25 yılı aşkın bir süredir spor ayakkabı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz dünyanın en havalı yerlerinden biri ve kreatif direktör Deon Point de bu sürenin büyük bir kısmında orada bulunuyor. Point, trendlerin gelip geçmesinden payına düşeni aldı, ancak bugün onun için öne çıkan şey, gençlerin 90'ları ne kadar özledikleri. "Büyük boy görünüm bence iyi," diyor Point, "ama bazen biraz kontrolden çıkıyor."

Retro spor ayakkabılardan hoşlanıyor ancak JNCO rönesansını tam olarak benimsemeye hazır değilseniz, Point'in favorilerinden biri olan Air Max 180'e bir göz atın; benzerleri kadar hantal olmayan, bol miktarda retro havaya sahip bir stil. Nike'ın bu yıl içinde ayakkabıyı yeniden piyasaya sürecek olmasıyla ilgili olarak "Tepkiyi merak ediyorum" diyor. "Daha önce bir ya da iki kez geri geldi ama bence bu sefer çok daha başarılı olacak."

Nostalji spor ayakkabı dünyasında her zaman güçlü bir etkiye sahip olsa da Concepts müşterilerinin ilgisini çeken birkaç yeni silüet de var. New Balance'ın WRPD Runner'ı ilk olarak Ağustos 2023'te piyasaya sürüldü ve ultra geniş kot pantolonları ve sweatleri sabitlemek için gerekli ağırlığı sunsa da, modern, fütüristik görünümlü bir pakete sarılmış olarak geliyor. Ayrıca, diyor Point, süper rahat: "Bu ayakkabıdan sık sık havaalanı ayakkabısı olarak bahsediyoruz."

BU İÇERİK İLK OLARAK GQ US WEB SİTESİNDE YAYINLANMIŞTIR.

İLGİLİ İÇERİKLER Sneaker Spor ayakkabı
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası