2024 En iyi yabancı filmler Yapım Şirketleri
Popüler

2024'ün En Çok Beklenen Filmleri

Luca Guadagnino'nun Challengers ve Dune Bölüm 2 filmlerinden Gladiator 2 ve Joker: Folie à Deux'ye kadar... İşte 2024'te beklenen en iddialı yabancı filmler.

Dürüst olmak gerekirse, 2024 bunu başaran yıl olabilir. Önümüzdeki 12 ay boyunca bizi bekleyen sinematik heyecana hızlıca göz attığımızda şimdiden sevinçten havalara uçuyor, küçük ellerimizi çırparak sinemaya gitmeye hazır hale geliyoruz.

Gişe rekorları kıracak bazı büyük filmler var: Ridley Scott'ın başrolünde yükselişteki Paul Mescal'ın yer aldığı Gladyatör devam filmi, ertelenen Dune: Bölüm II ve Tom Cruise'un Mission Impossible - Dead Reckoning Part II filmiyle ölümcül dublörlüğe bir kez daha (son?) adım atması. Ama aynı zamanda bazı leziz bağımsız filmler de var, özellikle de All of Us Strangers ve Love Lies Bleeding'de kendine hayran bıraktıran Kristen Stewart...

Poor Things

12 Ocak

2024'ü başlatmak için Yorgos Lanthimos'un, Alasdair Gray'in aynı adlı romanından fırıl fırıl dönen, çarpıtılmış, teknik renklerle bezeli yeni harikası Zavallı Şeyler'den daha neşeli bir yol düşünemiyoruz. Emma Stone'un Frankensteinvari bir deneyin konusu olan Bella Baxter'ı canlandırdığı bu harika komik ve içgüdüsel olarak keyifli film, hayatta olmanın ne kadar muhteşem bir şey olduğunun gerçek bir kutlaması. Mark Ruffalo da bu filmde çok komik ve seksi, hem de yıllara meydan okuyan bir aksanla.

All of Us Strangers

26 Ocak

İngiltere'nin modern kuir deneyiminin en büyük sinema çevirmeni Andrew Haigh, yalnızlık, aşk ve kederin odanın köşesinde bir hayalet gibi asılı kalması üzerine çok ince bir özenle geri dönüyor.

Kısmen hayalet hikâyesi, kısmen gece romantizmi, kısmen de geç gelen bir ergenlik. Andrew Scott, ailesinin ölümünden esinlenerek yeni bir senaryo üzerinde çalışan depresif bir senarist olan Adam rolünde. Araştırma için Londra'nın kenar mahallelerindeki çocukluk evini ziyaret eder, ancak anne ve babasının - sırasıyla Claire Foy ve Jamie Bell - görünüşte hayatta ve iyi olduklarını ve otuz yıl önce olduğu gibi göründüklerini görür. Bu arada, Adam'ın boş apartman kompleksinde bir yabancıyla (Paul Mescal) ateşli bir buluşma gerçekleşir.

Heyecan ve acı verici bir şekilde hissediliyor. Babanızla izlememeniz gereken filmlerden biri. Ve yılın en iyilerinden biri olarak kalacağı kesin.

Drive Away Dolls

15 Mart

Ethan Coen'in tek başına ilk yönetmenlik denemesi olan Drive Away Dolls için heyecanla kıkırdıyoruz. Başrollerini bağımsız sinemanın sevilen isimleri Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood, Stars at Noon) ve Geraldine Viswanathan'ın (Bad Education, The Broken Hearts Gallery) paylaştığı, arabalarının bagajında gizemli bir şey bulmak için birlikte şehirden kaçan iki arkadaşı konu alan bu yol filmi, Coen'in 'lezbiyen B-film üçlemesi' olarak adlandırdığı filmlerin ilki olacak. Gerçekten, çok yaşa lezbiyen B-filmi. Hayatta olmak için ne güzel bir zaman. Pedro Pascal da filmde!

Dune: İkinci Bölüm

15 Mart

Hollywood'daki yazar ve oyuncu grevlerinin kurbanı olan Dune: Bölüm 2'nin 2023'ün sonlarında, muhtemelen gösterişli bir film festivali prömiyerinin ardından (birçok sinemaseverin gözü Venedik'teydi) gösterime girmesi planlanıyordu. Yine de Denis Villeneuve'ün devasa bilim kurgu destanının devamı için çok fazla beklememize gerek yok; ilk filmde Paul Atreides'in (Timothée Chalamet) imgelemlerinde gördüğümüz Freman savaşçısı Zendaya'nın Chani'sine odaklanacak. Dune MVP'si Jason Momoa, bildiğimiz kadarıyla karakteri çok ölü olduğundan devam filmi için geri dönmüyor - ama orijinal Frank Herbert kitaplarının hayranları bir beklentide olabilir.

Mickey 17

29 Mart

2024'ün En Çok Beklenen Filmleri

Bong Joon-ho'nun sosyal taşlaması Parasite, 2019'da "bağımsız film" prangalarından kurtulup -Martin Scorsese gurur duyardı- beklenmedik bir gişe devi haline gelerek dünya çapında 262 milyon dolar kazandı ve İngilizce olmayan bir filme ilk En İyi Film Oscar'ını kazandırdı. Edward Ashton'ın uzak dünyaları kolonileştirmek için gönderilen harcanabilir klonları konu alan bilim kurgu romanının uyarlaması olan bir sonraki filmi için Bong'a dev bir bütçe verilmesi sürpriz değil.

Yönetmen Bong bu film için Film Twitter yüzlerinden oluşan uygun bir oyuncu kadrosu oluşturdu: Robert Pattinson'a The Walking Dead'den Steven Yeun, Hereditary'den Toni Collette, I Wanna Dance With Somebody'den Naomi Ackie ve Mark "The Hulk" Ruffalo eşlik ediyor.

Love Lies Bleeding

19 Nisan

Fragmanıyla şimdiden Twitter'da kalpleri ateşe veren Love Lies Bleeding, yönetmen Rose Glass'ın (Saint Maud'dan sonra) sadece ikinci uzun metrajlı filmi ama en büyük yıldızlarımızdan biri olan Kristen Stewart'ı kadrosuna kattı. Suçlu bir aileden gelen bir spor salonu yöneticisinin (bu Stewart) Vegas'a giden biseksüel bir vücut geliştiriciye (inanılmaz derecede yırtık pırtık Katy O'Brian) aşık olmasını anlatan romantik gerilim filmi, "Daha ne isteyebiliriz ki?" sorusunu sorduracak türden. Bunun sonuçları... seyredilemeyecek kadar seksi.

Challengers

26 Nisan

2023'teki prömiyeri oyuncuların grevi nedeniyle ertelenen bir başka film olan Meydan Okuyanlar, giderek daha üretken hale gelen Luca Guadagnino'nun (en çok Call Me by Your Name ile tanınıyor) Bones and All'un devamı niteliğinde ve Timothée Chalamet'nin yıldız gücünü Euphoria'dan Zendaya'nın aynı derecede güçlü Hollywood cazibesiyle takas ediyor. Challengers, bir zamanlar tenis yıldızı olan ve kariyeri korkunç bir kazayla sona eren Zendaya'nın canlandırdığı Tashi ile iki ilham perisi, kocası/uluslararası tenis ustası Art (Mike Faist) ve uzun zamandır dostları/uluslararası tenis fiyaskosu Patrick (Josh O'Connor) arasındaki ateşli, alıngan bir aşk üçgenine odaklanıyor. İnanın bize, "banger" uygun bir terim.

Furiosa

24 Mayıs

Hmm, Mad Max: Fury Road'un üzerinden ne kadar zaman geçtiğini Google'da aratmamıza izin verin- Tanrım, yaşlanıyoruz. George Miller'ın Mad Max serisinin uzun zamandır beklenen beşinci filmi olan Furiosa, Tom Hardy'nin başrolde olduğu filmin doğrudan bir ön bölümü olacak ve Fury Road'da Charlise Theron tarafından canlandırılan mekanik uzuvlu korumaya odaklanacak. Bir prequel olduğu için Theron geri dönmeyecek; onun yerine Furiosa'yı The Queen's Gambit, Last Night in Soho ve The Menu filmleriyle bir dizi başarıya imza atan Anya Taylor-Joy canlandıracak. Komik bir şekilde, Chris Hemsworth iskelet Bane maskesini Hugh Keays-Bryne'den (RIP) alarak Bay MEDIOCRE! Immortan Joe'yu canlandıracak. Söylentiler bütçenin 150 milyon doların üzerinde olduğunu ve bunun en az yarısının Hemsworth'un dijitalleştirilmiş baba bedeni için ayrıldığını gösteriyor.

The Bikeriders

21 Haziran

Austin Butler, Tom Hardy, seksi motosiklet çetesi - şimdiden 'satıldı' diye düşünenler için, Motorcular'ın sinemalarda gösterime gireceği bu yaz için motorlarınızı hızlandırmaya devam edin. Danny Lyon'un 1967 tarihli aynı adlı fotoğraf kitabından esinlenen ve Chicago'daki Outlaws MC adlı bir motosiklet kulübünün hayatını anlatan Jeff Nichols'ın filmi, tamamen kurgusal bir çetenin yükselişini ve düşüşünü, alt kültür kökenlerinden çok daha tehlikeli bir şeye dönüşmesini anlatıyor. Seksi, cesur ve havalı olan bu film, bir sinema gezisinden istediğimiz her şeyi vaat ediyor gibi görünüyor.

Mission: Impossible — Dead Reckoning Pt. 2

28 Haziran

Geçen yılın uyarıcı yapay zeka hikayesinin ikinci bölümü/Tom Cruise'un 700. kendini öldürme girişimi yaz aylarında geliyor ve bu kez Barbenheimer'ın gücüyle yüzleşmek zorunda kalmayacak, bu da gişede daha iyi sonuçlar elde etmesini sağlayacak. Ayrıca bu filmin Cruise'un Ethan Hunt rolündeki son filmi olma ihtimali de var - kendisi bir şey söylemedi ama bilirsiniz, Cruise tüm android özelliklerine rağmen 61 yaşında. Durum ne olursa olsun, ilk gün orada olacağız.

Joker: Folie à Deux

4 Ekim

2024'ün En Çok Beklenen Filmleri

Todd Phillips'in Suçun Veliaht Prensi'ni komediye uyarladığı Joker, 2019'da Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan'a (festivalin En İyi Film ödülü), Oscar'da Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu ödülüne ve bir dizi başka adaylığa uzanan yolu kıkırdayarak kat etti. MUBI çantası taşıyan sinemaseverler ayağa kalktı; biz ise oldukça iyi olduğunu düşündük. Bu devam filminde Lady Gaga, Joker'in aşık olduğu Harley Quinn rolünde ve Singin' in the Rain gibi Altın Çağ'dan esintiler taşıyan bir müzikalde yer alarak bu kaostan faydalanmaya çalışıyor. "Palyaçoları gönderin..."

Gladyatör 2

22 Kasım

2024'ün En Çok Beklenen Filmleri

Bu tarihi şimdilik bir yer tutucu olarak kabul edin. Gladyatör 2'nin çekimleri Haziran ve Temmuz aylarında Malta'da devam etmişti, ancak oyuncuların grevi prodüksiyonun durmasına neden oldu. İster şu anda planlandığı gibi Kasım ayında (göreceğiz) ister daha sonra gelsin, 20 küsür yıllık bekleyişe kesinlikle değecek.

Paul Mescal, ilk filmde Maximus Decimus Meridius'un intikamını aldığı ve daha sonra öldüğü Russell Crowe'un yerine savaş çukurunu alıyor. Barry Keoghan bir ara filme dahil edilmişti ama yerine The White Lotus'tan Fred Hechinger getirildi. Oyuncu kadrosunda ayrıca beyazperdenin efsane ismi Denzel Washington, Hollywood'un favori karakter oyuncusu Djimon Hounsou, internet babası Pedro Pascal, Stranger Things'in Joseph Quinn'i ve gerçek İngiliz sahne kraliyeti Derek Jacobi yer alıyor.

BU İÇERİK İLK OLARAK  BRITISH GQ WEB SİTESİNDE YAYINLANMIŞTIR.

İZLE
Kara mı Kara Komik mi Komik?
İLGİLİ İÇERİKLER film
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası