Elektronik müzik zenginleri
Popüler

Elektronik müzik zenginleri

Calvin Harris, David Guetta, Tiesto... Elektronik müziğin en büyük isimleri, milyonları dans ettiren ünlü DJ'ler arasında en çok kazanan hangisi?

Tüm dünyada milyonlarca insanı dans pistlerinde coşturan DJ'ler bu kitlesel başarılarının meyvesini fazlasıyla alıyorlar. Forbes dergisi tarafından açıklanan rakamlara göre elektronik müzik üstatları her yıl milyon dolarları birkaç deste yapıp kasalarına atıyorlar.

Öyle ki müzik piyasasının en büyük isimlerinden Jay-Z bile ünlü DJ'lere kıyasla daha az para kazanıyor. Peki hangi DJ bu işin zirvesinde?

29 yaşındaki İskoç DJ Calvin Harris 2013 yılında kazandığı 46 milyon dolarla listenin en tepesinde yer alıyor. Onu 32 milyon dolarla Tiesto ve 30 milyon dolarla David Guetta izliyor.

Konserler, albüm satışları, dijital satışlar, ortak projeler ve diğer yatırımlar DJ'lerin gelir kaynakları arasında yer alıyor.

Listenin dört numarasında 25 milyon dolarla Swedish House Mafia, beş numarasında 21 milyon dolarla Deadmau5, altı numarasında ise 20 milyon dolarla Avicii var.

18 milyon dolar kazanan Afrojack ve 17 milyon dolar kazanan Armin van Buuren'i her ikisi de 16 milyon dolar kazanan Skrillex ve Kaskade izliyor.

Yakın geçmişte duymaya çok alıştığımız dijitalin müzik piyasasını öldürdüğüne dair serzenişlere karşı sapasağlam duran bu büyük rakamlar geleceğin elektronik müzik için epey parlak olduğunu gösteriyor.

İZLE
Az Nota ve Sözle Çok Duygu Vermek: Evrencan Gündüz
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası