İlgililer günü
Hayat Rehberi

İlgililer günü

Henüz flört halinde bir çiftseniz “Sevgili misiniz?” dünyanın en zor sorularından biridir. Peki cevabı evet mi hayır mı olmalı?


Futbolcu stratejisi

Yolda karşılaşacağınız zevzek arkadaşınızın sırıtarak sorduğu bu soru yüzünden bir anda beynimizden binlerce hücre yok olmasın diye bir yol bulunmalı. “Henüz sevgili değiliz ama ilgiliyiz” denebilmeli bence. Kulübünde mutlu olduğunu ama gideceği büyük takıma da saygı gösterdiğini belirtip açık kapı bırakan futbolcu stratejisi diyebiliriz buna. Tabii sevgili olduktan sonra, “Ben çocukken de bu takımı tutuyordum zaten” tadında, onu çok önceden beğendiğimizi söyleyeceğiz yeni sevgilimize. Prosedür böyle...

Hediye stresi yok

İlgililer gününün en iyi özelliği, Sevgililer Günü haricinde kalan 364 günün herhangi birinde veya tümünde yaşayabilecek olmanızın yanı sıra ne hediye alacağınıza dair stres yaşatmaması olacaktır. Tabii hediye de bir ilgi göstergesidir fakat bunun sizin insiyatifinize bırakılması şahane bir şey değil mi? Birkaç ilgililer gününü bir demet papatyayla kurtarabilir, maddi anlamda uygun bir gününüze denk getireceğiniz ilgililer gününde size gözünde kalpler olan bir smiley gibi bakacağı bir hediye alabilirsiniz. Derginin bundan önceki sayfaları bu konuda size yardımcı olacaktır zaten.

Sevgi neydi? Sevgi emekti.

İlgiliniz, baştan çok kıskanç olduğu izlenimi vermemek için, yemek yerken telefonunuzda beliren aramayı kimin yaptığıyla asla ilgilenmeyip “Lütfen aç konuş, belki önemli bir şeydir” diyecek sempatideyken, sevgili olduğunuzda arayanın cinsiyet veya yaşından bağımsız arıza çıkarma ihtimali hiç de azımsanacak bir oranda olmuyor. Tabii bunun arıza olarak nitelendirilmesi daha büyük bir arızaya yol açıyor ve dev bir “arızaception”a dönüşüyor sonunda. Sonra mecburen Selvi Boylum Al Yazmalım geliyor aklına; “Sevgi neydi? Sevgi emekti” diyor, emek vermeye devam ediyorsun.

Kimler öpüyor seni?

Sevgili yerine ilgili olmanın belki de tek kötü yanı, fiziksel temasın minimum, hatta neredeyse sıfır olması. Yanaktan veya dudağa yakın bir yerden koparılan küçük bir buseyle saatlerce mutluluk sarhoşu olarak gezmeniz gerekebilir. Olay sevgili boyutuna gelmeyip ilgilide kaldıysa, genelde bir tarafın sponsoru “Seni kimler aldı, kimler öpüyor seni?” adlı şarkıdır. İlgili olmanın en iyi yönüyse sevgiliye göre daha çabuk unutabilmektir. Acısız çiğ köfte gibi, tam tadını alamasanız da ertesi gününüz acılı versiyonu yemiş birine göre daha az olur. Tercih sizin...

Bu yazıda oluşan muhtemel bir merakı da gidereyim:

İlgi de karın doyurmuyor.


Yazının tamamı ve çok daha fazlası GQ Türkiye Şubat sayısında ve GQ Türkiye iPhone/iPad edisyonunda...


İZLE
Serenay Sarıkaya GQ Global Creativity Awards Gala Gecesine Hazırlanıyor
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası