Türkiye'nin yeni en güzeli
Kadınlar

Türkiye'nin yeni en güzeli

O, kendi tabiriyle, güzel bir ailenin güzel kızı: Elidor Miss Turkey Güzellik Yarışması’nın birincisi Amine Gülşe ile tanışmanın tam sırası!


"Irina Shayk’ı bana benzetsinler, beni ona değil."

Bu iddialı cümle, geçen ay düzenlenen Elidor Miss Turkey Güzellik Yarışması’nın birincisi Amine Gülşe’ye ait. Amacı, günün birinde söylediğine ulaşmak. O günler de pek uzak değil gibi... O'nu daha yakından tanımak için sayfaları çevirmeye devam edin.

Köklerim Kerkük ve İzmir'e dayanıyor

Irak Kerküklü bir babayla İzmir Bergamalı bir annenin kızıyım. Babam zamanında Galatasaray’da atletmiş ve İsveç’e transfer olmuş. Ağabeyimle ben orada doğmuşuz, geçen seneye kadar da orada yaşıyorduk. İsveç’te International High School’u bitirdim. Mezun olduktan sonra annemle dünyayı dolaşmaya başladım. İspanya, İngiltere, Mısır ve daha pek çok yer gezdik. Dokuz ay önce rotamızı Türkiye’ye çevirdik ve soluğu İzmir’de aldık. Her şeyde bir hayır vardır, iyi ki buraya gelmişim.

Prenses gibi büyüdüm

Çok güzel bir çocukluk geçirdim. Prenses gibi büyüdüm diyebilirim. Küçüklüğümden beri herkes modellik yapmam gerektiğini düşünse de, benim hiç o taraklarda bezim olmadı. Ta ki bir gece annemle otururken, televizyonda Miss Turkey yarışmasının reklamını görünceye dek. Yarışmanın sloganı “Yok böyle heyecan, varsa söyle!” idi. Anneme dönüp “Böyle bir heyecanı hiç tadamayacağım” dedim. O da böyle bir tecrübe yaşamak istiyorsam kimsenin bana engel olmayacağını söyledi. Ekran başından kalkıp internetten birlikte katılım koşullarını araştırdık. Birkaç dakika sonra annem evde fotoğraflarımı çekiyordu. O gece başvuru formunu doldurup gönderdim. Çünkü ertesi gün bitiyordu. Belki daha süre olsaydı vazgeçecektim, o anda iyi ki de göndermişim.

Ailem güzeldir

Babam 2 metre boyunda, atletik vücutlu bir adam. İsveç’te bir şirkette özel güvenlik olarak çalışan ağabeyim de öyle. Bizim aile güzeldir anlayacağınız. Belki de bu nedenle, ailemde beni desteklemeyen kimse yok. Aksine hepsi beni katılmam konusunda teşvik etti. Genlerimizle hepimiz gurur duyuyoruz.

Tuba Büyüküstün'e benzetilmeyi tercih ederim

Önümüzde Miss World yarışması var. Şu an en büyük amacım, bu yarışmada başarılı olmak. Beni Irina Shayk’a, Adriana Lima’ya benzetiyorlar. Gurur duyulacak bir şey belki ama bizde Türk kızlarını neden hep yabancılara benzetme huyu var, anlamıyorum. Tuba Büyüküstün de çok güzel bir kadın mesela. O da renkli gözlü, esmer. İlla birine benzetileceksem ona benzetileyim. Bu konuda kararlıyım; gelecekte insanlar yurtdışındaki modelleri bana benzetecek, beni onlara değil.

Taklitlerimden sakının

Sosyal medyada şimdiden adıma bir sürü sahte hesap açılmış. Buradan herkese söylemiş olayım; Twitter hesabım @minegulse, Instagram hesabımsa gulseamine.

Röportajın tamamı ve çok daha fazlası GQ Türkiye Temmuz sayısında ve GQ Türkiye iPhone/iPad edisyonunda...

İZLE
The Original Sexy - Calvin Klein Underwear
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası