Şehirde neler oluyor?
Popüler

Şehirde neler oluyor?

Ağustos’ta kent yaşamı yine çok hareketli. İstanbul'dan kaçamayanlar kültür-sanat etkinliklerine sığınıyorlar. Bu sığınaklardan sizin için bu haftaki önerilerimiz için böyle buyrun.

Muhtemelen 17 Ağustos akşamı İstanbul’un en kalabalık noktası Küçükçiftlik Park olacak. Amerika topraklarından balkan ezgileri çıkaran indie rock grubu Beirut, üçüncü defa İstanbullularla buluşuyor. 2011 yılında yayınladıkları "The Rip Tide" isimli albümün üstüne henüz yeni albüm yayınlamayan ekip, geçtiğimiz aylarda Brooklyn’de verdikleri konserde iki yeni şarkı çalarak dinleyicileri heyecanlandırmıştı. İstanbul konserinden de yeni bir sürpriz çıkabilir, kaçırmaya gelmez.

Istanbul Modern bu yıl 10. yaşını kutluyor. 10 yıldır İstanbullu sanatseverlerin uğrak noktası olan müze, birçok yeni sanatsever de yetiştirmiş bir kurum olarak şehrin göz bebeklerinden. 10. yıl için bir dizi etkinlik düzenlenen müzenin yeni sergisi ise 27 Haziran tarihinde açılan “Çok Sesli” isimli karma sergi. Sergide 'ses' ve 'müzik' kavramları farklı tekniklerle yeni birer yapı kazanıyor. Hale Tenger, Erinç Seymen, Cevdet Erek gibi isimlerin son dönem çalışmalarını görebileceğiniz “Çok Sesli” sergisi resim, heykel, enstalasyon ve video gibi medyumları bir araya getiriyor. Müzik hepimizin hayatında önemli bir yerde, tabii ki sanatçılar için de öyle. Bu önemli sergide müziğin soyutluğu ve görsel sanatların maddeselliği birleşiyor ve ortaya çok sesli bir manzara çıkıyor. 27 Kasım’a kadar sürecek olan sergiyi mutlaka görün.

Alternatif tiyatrolar, başlarına gelen mali ve bürakratik belalardan yılmayacak kadar genç ve dinamikler. Sürekli üretiyorlar, yeniyi denemekten çekinmiyorlar. Çalışkan ekiplerin ilk sıralarındaysa İkinci Kat geliyor. Sami Berat Marçalı’nın projesi olan "Yarının Oyunları" ise ikinci oyunuyla 16 Ağustos’a kadar sahneleniyor. Katılımlı bir tiyatro deneyimi sunan oyun, seyirciyi yaratım sürecinin de bir parçası kılıyor. Bu hafta izlenebilecek olan ikinci oyun "Poz" Deniz Madanoğlu’nun kaleminden çıkmış. "Poz"un son beş temsili bu hafta, serinin üçüncü oyunu ise 20 Ağustos tarihinde seyirci karşısına çıkacak.

İZLE
Az Nota ve Sözle Çok Duygu Vermek: Evrencan Gündüz
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası