En popüler roadster yenilendi
Otomobil

En popüler roadster yenilendi

Mazda MX-5 gelişmiş sürüş dinamiklerine sahip son versiyonuyla da en popüler roadster unvanını kimseye kaptırmaya niyetli değil.

Dünyanın en çok satan roadster otomobili Mazda MX-5, tamamen yenilenen görünümüyle ilk olarak sergileneceği Paris Otomobil Fuarı için gün sayıyor. MX-5, sunduğu yüksek sürüş keyfine kıyasta uygun olan fiyatıyla 25 yıl içinde 947 bin adet satarak kırılması güç bir rekora imza attı. Yerini almaya hazırlandığı üçüncü kuşağa kıyasla daha 105 mm daha kısa 20 mm daha alçak ve 10 mm daha geniş  olan yeni MX-5 aynı zamanda 100 kg daha hafif.

Önceki modellere kıyasla daha agresif hatlara sahip olan yeni MX-5’in kısık bir gözü andıran LED farları bu imajını destekliyor. Mazda3 modelinden aktarılan kabinde konfor ve sportif sürüşler içinde gerekli olan bütün detaylar düşünülmüş. Yeni modelde sunulacak motor seçenekleri arasında geliştirilmekte olan düşük hacimli yeni bir dizel alternatifinin de bulunacağı tahmin ediliyor. Alçak ağırlık merkezi, yeni süspansiyonu, güçlendirilen frenleri ve hafif gövdesiyle kullanım keyfini daha da artırması beklenen yeni Mazda MX-5’in satışına 2015 yılının ilk çeyreğinde başlanması bekleniyor.

İZLE
Fiat 500L ile şehirde mola
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası