Gelecekten geldi
Otomobil

Gelecekten geldi

Audi Prologue Concept, geleceğin modellerine ışık tutarken, markanın teknoloji ve kalite alanlarında ulaştığı noktayı da sergiliyor.

Kasım ayında düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergilenen Prologue konsepti, Audi’nin gelecekteki modellerinde karşılaşacağımız hatların ve özelliklerin bir araya gelmesiyle şekillendi. Markanın yeni tasarım diline öncülük eden model, A8’den daha kısa bir gövdeye sahip. Uzunluğu beş metreyi aşan (5.10 m) otomobilde ilk dikkati çeken, yüzün neredeyse tamamını kaplayan ızgara oluyor. Güncel modellerinkine kıyasla daha da büyüyen elmas şeklindeki radyatör ızgarası, gücü ve ataklığı simgeliyor.

Audi’nin geliştirdiği Matrix lazer teknolojisinin yer aldığı kama farlar, otomobilin sportif hatlarını desteklerken bir taraftan da farklı kullanım özellikleri sunuyor. Projeksiyon lensten yansıyan lazer ışık kaynağı, yolun tamamını yüksek çözünürlükte aydınlatan bir matriks oluşturuyor. Alt tarafa konumlandırılan ve fiber kümelerden oluşan beş lens ise uzun farları destekleyip gücünü artırıyor.

Farların altında yer alan, genellikle süper spor otomobillerde görmeye alışık olduğumuz geniş hava girişleri ve ön spoiler, markanın yarışçı genlerine gönderme yapıyor. Buna şişik çamurlukları da ekleyebiliriz. Otomobilin arkası ise lüks yatlardan esinlenilerek tasarlandı. İnce LED stop lambaları, trapezoid egzoz çıkışları ve tampon boyunca devam eden difüzör, otomobilin dururken bile hareketliymiş gibi görünmesini sağlıyor. Fren lambalarının, yandıkları zaman arkadan gelen sürücüye doğru hareket ediyormuş hissi uyandırması, yenilikçi özelliklerden sadece biri.

Bu ihtişamlı coupe’yi oluşturan akıcı hatların önden arkaya kesintiye uğramadan ilerleyebilmesi için kapı kolları iptal edilmiş. Açma işlevi, aydınlatılmış alanlarda yer alan sensörler yardımıyla gerçekleşiyor. Elinizi bu alana yaklaştırdığınızda elektromanyetik bir sistem, açma işlemini gerçekleştiriyor.

Lüks segmentteki en sportif otomobil olarak tanıtılan konsept, coupe’lerin estetik çizgileriyle büyük otomobillerin kullanışlı özelliklerini bir araya getiriyor. Söylentiler konseptin aynı zamanda A7’nin abisi A9’un bir ön çalışması olduğu yönünde.

Yazının tamamı ve çok daha fazlası GQ Türkiye Ocak sayısında ve GQ Türkiye Dijital edisyonunda...

İZLE
İmrendiren Tasarım Oyuncak Koleksiyonu
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası