Denizin en tazesi
Yeme-İçme

Denizin en tazesi

Bir lokmalık Japon mucizesi suşiyle tanışmamız çok uzak geçmişe dayanmıyor ama bu küçük zevk dilimleri artık damak tadımızın vazgeçilmezlerinden biri.

Maslak’tan Emirgan’a inerken, Koru Caddesi’nde yer alan Yada Sushi, şehrin en deneyimli ustalarının elinden çıkma klasik ve mekanın mutfağına özel lezzetleriyle bu tutkunuzu tatmin etme konusunda son derece iddialı.

Fast food suşi sizi mutlu etmekten uzaksa Uzakdoğu mutfağından özgün örnekleri hakkıyla tatmak için Yada Sushi’yi tadım adreslerinize ekleyin.

Suşinin lezzet destekçileri

Wasabi: Japon turpu olarak bilinen Eutrema japonicum bitkisinin kökünden elde edilen ve macun halinde sunulan, çok güçlü bir acı baharat. Tadı biberinkinden çok, hardalın acısına yakındır. Suşiyle birlikte, soya sosuna az miktarda karıştırılarak tüketilmesi önerilir.

Gari: Suşinin yanında servis edilen ve tatlı-ekşi taze tadıyla damağı tazeleyen şeker ve pirinç sirkesinde bekletilmiş, ince dilimli zencefil kökü turşusu. Antiseptik özellikleriyle çiğ ette bulunabilecek parazitleri yok eder ve hazımsızlığı önlemede yardımcı olur.

İZLE
Kaan Yıldırım Yaz 2022'de Yolda
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası