Bu Sonbaharda Tasarıma AI Damgası
Dergi Konuları

Bu Sonbaharda Tasarıma AI Damgası

Bu yazımızda şehre dönerken, tasarım böyle buram buram her yerimize nüfuz etmişken, sanat ve tasarım için yapay zeka ve teknolojiyi kullanan ve çok sevdiğim birkaç tasarımcıyı size tanıştırmak, işlerinizde bu yeni araçları kullanmanın ne kadar farklı yorumlara yol açabileceğini göstermek istedim.

Refabric - Refabric.com

Refabric modacılar için Midjourney denebilir, istediğiniz detaylarla kıyafet tasarlayabiliyor, bunu fotorealistic bir şekilde gösterebiliyor, detaylarıyla oynayabiliyorsunuz. PRO versiyonunda ise artık tam bir deneyimli tasarımcı gibi çalışabiliyor, koleksiyon dataları kullanarak istediğinize daha yakın tasarımlar çıkartabiliyorsunuz.

Unmade @unmadeunmade

Londra’da yaşayan Alena Stepanova etnik stilleri yapay zeka ile birleştirerek, inanılmaz işler ortaya çıkartıyor. Etnik parçalarla yeni nesil dokuları birleştiren, daha sonra da bunları çok uyumlu mücevherle birleştiren Alena’nın işleri çok ilgi çekmeye başladı bile.

IAthinking @iathinking_

Parisli IA Thinking’in popüler kültür ve birbirine zıt malzemeleri kullanarak yarattığı tasarımlar oldukça ilgi çekiyor, bazen çok kısıtlı renk seçimleriyle ortaya çıkarttığı tasarımlar sınırları zorluyor, kaçırmayın.

Bu Sonbaharda Tasarıma AI Damgası

Barbara Regazzi @bibiuffstudio

Barbara İtalya’dan yarışmamıza katılıyor, tam da bir İtalyan ruhunu yansıtıyor. Canlı renkler, inanılmaz bir detaycılık, her koleksiyonda onlarca farklı tasarımla modaya katmak istediği enerjiyi canlı canlı size hissettiriyor. Katman katman giyinme konusuna da yeni bir bakış açısı getirdiğini söyleyebiliriz. Hippie Barbie serisini kaçırmayın!

MACINTOYSH @macintoysh

Bir AI sanatçısı olan MACINTOYSH, sneaker tasarımı için yeni olasılıklar açan geleceğe yönelik spor ayakkabılar yaratıyor. Canlı aksesuar renkleri ile nötr renkler arasındaki kontrast, bu spor ayakkabıların ne kadar çarpıcı olduğunu gösteriyor. MACINTOYSH’in parçaları geometrik tasarımlarıyla tanınıyor ve oldukça rahat görünüyor, acaba büyük numara da üretir mi bir gün?

Şimdi modadan biraz daha farklı tasarım alanlarına girelim, Midjourney gibi araçları yeni hikayeler anlatmak, tasarlamak için kullanan yeni nesil hikaye anlatıcılarıyla tanışalım!

Yeni Nesil Hikaye Anlatıcıları

@thevisualdome

Visual Dome kendini şöyle tanıtıyor “Her şeyin tanıdık fakat garip bir şekilde farklı hissedildiği paralel bir dünya. Dome’un girdabında yaşayan karakterlere aşık olun.”

Tüm görsel dünyanın bir başka evrene göre tasarlandığı, buradaki karakterlerin ve olayların detaylarına inildiği inanılmaz bir evren tasarlanmış, incelemenizi öneririm.

Bu Sonbaharda Tasarıma AI Damgası

@landofarca

Arca bambaşka bir dünya. Bu retro- masal diyarı, renkli karakterler ve vintage havasıyla dolup taşıyor. Onların ne yaptığını öğrenin ve bu eğlenceli hesabı takip edin!

@the_brigadoon_dispatch

Eğer biraz tuhaflığa hazırsanız ve büyük tüylü hayvanları seviyorsanız, bu hesap yeni favoriniz olacak! @ryank. taylor tarafından tasarlanan, farklı bir geleceğe ait vintage fotoğraflar için takip edin!

@walledcity_wildest_dreams

Bu büyüleyici Instagram hesabı Kowloon Surlu Şehri’nin harikalarını belgeliyor. Orada yaşayan ilginç insanlarla tanışın ve bu büyük şehrin nasıl işlediğini keşfedin!

@midnite_on_mars

Mars’taki ilk koloni olan Midnite’ta yaşayan Synthografik Gazeteci Kooper ile tanışın ve maceralarını takip edin!

Son olarak da yapay zekayı gerçek hayatta yakalayamayacakları anlar için kullanan fotoğrafçılar ve mimarlara geçelim ve bakalım ne gibi hayal ürünü tasarımlar ortaya çıkmış!

Bu kategorinin ilk misafiri bir Türk, hem de dünyaca ünlü Alper Yeşiltaş!

@alperyesiltas

Ünlüleri yapay zeka sayesinde yaşlandırdığı fotoğraflarıyla daha da ünlü hale geldi, bu kategorideki en yeni kafada işleri çıkartmaya devam edeceğini umuyoruz!

Jos Avery @averyseasonart

Jos Avery ismi belki yabancı gelmeyecektir, zira kendisi tüm sanat dünyasını fotoğraflarının gerçek olduğuna inandıran sonra da AI ile bunları ürettiğini açıklayınca oldukça fırtınalar estiren bir sanatçı. Fotoğraflarının kalitesi gerçekten yapay zekanın yeteneklerini sorgulatıyor!

Gelelim mimarlara, bu kategoride de çok sevdiğim iki tasarımcı ile yazımı bitireceğim;

Bu Sonbaharda Tasarıma AI Damgası

@joshuavermillion

Joshua Vermillion, Nevada Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan inovatif bir mimar. Tasarımcı, mimarlık ve AI sanatı arasında bir bağlantı oluşturma üzerine odaklanıyor. Josh tarafından geliştirilen AI ile üretilen sanat, parametrik ve jeneratif mimari tasarımların keşfi olarak tanımlanmakta.

@CarlosBanon

Amerikalı Carlos Banon, Midjourney AI aracılığıyla dijital tasarımı araştıran ünlü bir AI sanatçısı ve mimar. Banon, STUD Singapur’da öğretim üyesi yardımcısı olarak çalışmakta, AIRLAB Singapur’un direktörü ve yapay zekayla yeni ürünler tasarlayarak mimaride çığır açma peşinde.

Yazımızın sonuna geldik, umarım size tasarım anlayışınızı nerelere kadar geliştirebileceğinizi düşündürecek örnekler verebilmişimdir!

İLGİLİ İÇERİKLER AI gq sonbahar 2023
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası