2023 Oscar Adayları
Güncel

2023 Oscar Adayları

Filmler söz konusu olduğun hepimizin aynı yöne baktığı, odağımızın tek bir noktada birleştiği o dönem geldi. Oscar adayları 24 Ocak günü açıklandı, 13 Mart 2023’te de ödüller sahiplerini bulacak.

2023 Oscar yarışında, tuhaf eğlenceli ve mazlum "Everything Everywhere All at Once" 11 dalda aday gösterilerek, adaylıklarda başı çekiyor! Bu yıl 95'incisi düzenlenecek olan tören 13 Mart'ta Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek ve yıllardır izlenme oranlarında düşüş yaşayan yayının sunuculuğunu bu yıl da Jimmy Kimmel üstlenecek.

Everything Everywhere All at Once'ın 11 adaylığı dışında, Inisherin's Banshees ve Nothing New West her biri 9 adaylıkla, Top Gun: Maverick 8 adaylıkla, The Fabelmans 7 adaylıkla Oscar 2023 yarışında.

Paul Thomas Anderson'ın Licorice Pizza’sı, Guillermo del Toro'nun Nightmare Alley’i, Jordan Peele'in Nope'u, James Gray'in Armaggedon Time’ı, George Miller'ın Three Thousand Years of Longing'i ve Damien Chazelle'in Babil'i gibi filmlerin isminin geçmemesine kimse şaşırmıyor (ya da duruma göre belki sinirleniyor). 

Uluslararası filmlere gelince, bazıları Alice Diop'un Fransız temsilcisi Saint Omer'in yokluğuna üzülebilir, ancak diğerleri Lukas Dhont'un Belçikalı Close'unun varlığına sevinecektir. Kendi adımıza, Polonyalı usta Jerzy Skolimowski'nin (IO) yanı sıra, Güney Koreli Park Chan-Wook'un (Ayrılma Kararı için) da dahil edilmesi keyifli olabilirdi.

Adaylıklara bakınca, Everywhere Everything All at Once özellikle ikincil rolleriyle, Inesherin's Banshees başrol oyuncularıyla, Avatar 2 ve Top Gun 2 de teknik ödüller için çetin bir çekişmede olacağı söylenebilir, The Fabelmans Steven Spielberg'e kesinlikle bir ödül kazandıracak gibi duruyor... Ama örneğin Michele Yeoh ya da Cate Blanchett'ten hangisi En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını alacak? Oldukça zor bir soru.

Tam liste şu şekilde;

İZLE
Kara mı Kara Komik mi Komik?
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası