Tahtın Kraliçeleri
Kadınlar

Tahtın Kraliçeleri

Entrikacısı, komplocusu, karşısındakini ayartanı, gözünü kırpmadan öldüreni... Game of Thrones’un kadınları fazlasıyla ateşli ve tehlikeli...

Emilia Clarke / Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen, ejderhaların annesi. Ya da bizim için, platin saçlarıyla dizinin kalbindeki seksi sarışın. 27 yaşındaki Emilia Clarke, dizi başladığında pek tanınmıyordu, fakat kısa sürede Hollywood’un hızla yükselen kadınlarından biri oldu.

Terminator filminin genç Sarah Connor’ını bu yaz Terminator Genisys’te o canlandıracak. Muhtemelen ekranlarda daha çok Emilia Clarke’a itirazı olan yoktur.

Seks: 1 (Dothraki’nin genç yaşta ölen lideri Khal Drogo ile.)

Cinayet: 10 bin+ (Binlerce kişiyi öldürdü; Lhazar halkı, Astapor’daki kölelerin efendileri, Yunkai’dekiler ve Meereen’dekiler.)

Tahtın Kraliçeleri

Lena Headey / Cersei Lannister

Ağabeyiyle ensest ilişkiye giren ve bunu kabul edilebilir gören, küçük bir çocuğu sakat bırakan, acımasız, kaşlarını şüpheyle sık sık havaya kaldıran Lannister...

Teknik olarak Lannister’ların kraliçesini çekici gösterebilecek hiçbir şey yok elimizde. Fakat tüm bunlar onu daha da seksi yapmıyor mu? Kötü kızlar seksidir, peki ya şeytanla bir olanlar?

Seks: 2 (Jaime Lannister ve Kral Robert Baratheon’la.)

Cinayet: 0 (Şeytanın tohumu, oğlu kral Joffrey aracılığıyla ölümüne neden olduğu kişileri saymazsak elbette.)

Tahtın KraliçeleriCarice van Houten / Melisandre

Hollandalı aktris Carice Van Houten’in canlandırdığı karakter hakkında söyleyebileceğimiz ilk şey, fazlasıyla karanlık bir tip olduğu. Seksi Melisandre, erkekleri canlı canlı yakıyor; kurmayı en çok sevdiği cümleyse şu: “Gece karanlık ve tehlikeyle dolu.”

38 yaşındaki oyuncu, Game of Thrones’un en şeytani karakterlerinden biri olarak, dizinin sonuna dek ekranlarda olmayı garantiledi gibi. “Sihirli güçlerim var, bu da senaristlerin beni öldürmesini zorlaştırıyor” diyerek Houten da bu tezimizi destekliyor. Umarız öyle olur!

Seks: 1 (Dragonstone Lordu Stannis Baratheon ile.)

Cinayet: 7 (Bir avuç dolusu sancakbeyini yakarak, Renly Baratheon’u ise sihirli güçleri sayesinde bir gölge ruhla öldürdü.)

Tahtın Kraliçeleri

Natalie Dormer / Margaery Tyrell

Emilia Clarke'ın canlandırdığı Daenerys Targaryen, Game of Thrones’ta erkeklere karşı acımasız olan, ender kadın karakterlerden biri. Dizide tıpkı onun gibi ender özelliklere sahip bir diğer kadınsa muhteşem iri gözlere sahip, 32 yaşındaki Natalie Dormer.

Zalim genç kralla evlendiğinde kurban gibi görünse de, aslında şeytan fikirleriyle karşısındakini kurban eden Tyrell, dizide kadın manipülatörlerin başını çekiyor. Bundan daha seksi ne olabilir ki? Ayrıca lütfen, o gözlere bir daha bakın. Bu arada, seksi Dormer’ı bu yıl Game of Thrones dışında bir de Açlık Oyunları: Alaycı Kuş 2’de izleyeceğimizi hatırlatalım.

Seks: 0 (İlk kocası Renly Baratheon eşcinseldi, ikinci kocası Kral Joffrey ise yalnızca işkence etmeyi seviyordu.)

Cinayet: 0 (Direkt olarak kimseyi öldürmedi ama aslında çevirdiği entrikalar pek çok kişinin dolaylı yoldan ölümüne neden oldu.)

 

Haberin tamamı ve çok daha fazlası GQ Türkiye Nisan sayısında ve GQ Türkiye Dijital edisyonunda...

İZLE
Nikolaj Coster-Waldau kamera arkası
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası