Çalkalamadan okuma ezberlemeden içme
Popüler

Çalkalamadan okuma ezberlemeden içme

Kokteyl hazırlamaya dair bildikleriniz Cocktail filminde Tom Cruise’dan gördüklerinizden ibaretse GQ duruma el koyuyor.


ORGANIC, SHAKEN AND STIRRED
(Harvard Common Press, 20 dolar)

Ne zaman bakılmalı?
Ağzına organik olmayan herhangi bir şey sürmeyen sevgiliyi bir içkiye razı etmek için. Kitaptaki kokteylleri yapabilmek için evde birkaç organik ürün bulundurduğunuzdan emin olun.

Nesi güzel?
Satır aralarından toprak kokuları yükseliyor, her sayfasından sağlık fışkırıyor.

Kıvır kenarını
Sayfa 23. Her şeyden önce organik barın nasıl kurulacağına dair teknik bilgileri edinmek için.


SHOTS

(Barnes&Noble, 9 dolar)

Ne zaman bakılmalı?
Gece; ertesi sabah “O son shot’ı içmeyecektik” dedirten noktaya gelindiğinde.

Nesi güzel?
Fazla beceri, malzeme ve zaman gerektirmeyen shot kokteyl tarifleri derlemesi.

Kıvır kenarını
Sayfa 32. 27 farklı dilde “Şerefe” demenin listesi.


SEE, MIX, DRINK

(Little Brown, 15 dolar)

Ne zaman bakılmalı?
Attığı adımın kaç gram yaktırdığını hesaplayan bir kızla beraberken. Hangi kokteylin kaç kalori olduğunu belirten grafikler gecenizi kurtarır, şanınızı yürütür.

Nesi güzel?
Kokteyl tarifini ilüstrasyonlarla, grafik uygulamalarıyla vermesi.

Kıvır kenarını
Sayfa 118. En kısa sürede (1 dakikada) hazırlayacağınız en sert kokteyl (tekila, rom, likör, votka, ne ararsan mevcut) Acapulco tarifi her zaman lazım olabilir.


HANGİ KOKTEYLE HANGİ APERİTİF?

(Boyut, 34 TL)

Ne zaman bakılmalı?
Üst üste içilen kokteyller sonrası mide iyice kendini salmışken, lafla milletin karnını doyuramadığınızda.

Nesi güzel?
Tadı tuzu, huyu suyu örtüşen kokteyllerle aperitif eşleştirmeleri, tariflerin yan yana verilmesi.

Kıvır kenarını
Sayfa 34. Whiskey sour ve körili mısır kremasıyla yapılan karidesli fener balığı iştah açıcı, göz doyurucu.


THE WINE QUESTIONNAIRE

(Assouline, 95 TL)

Ne zaman bakılmalı?
Vedat Milor, elinde kendi ismini taşıyan şarap şişesiyle akşam yemeğine geldiğinde rica edin, bir sayfayı da o doldursun.

Nesi güzel?
Proust’un meşhur anketinden ilhamla hazırlanan şarap anketi, şaraptan anlayanların kişisel notlarını bir arada tutabileceğiniz gizli hile defteriniz.

Kıvır kenarını
Sayfa 12. Sofia Coppola’nın el yazısıyla doldurduğu cevaplar arasında, babasından öğrendiği şarap sırları, kişisel yaşamından kadeh izleri var.


HANGOVER CURES

(Ryland Peters&Small, 24 TL)

Ne zaman bakılmalı?
Alkol eşiğinizi zorladığınız gece sonrası, sabah gözlerinizi açar açmaz.

Nesi güzel?
Sadece çivi sökücü kokteyl tarifleri vermekle kalmıyor, geceyi sağlam atlatmak için öncesine, içki sırası ve sonrasına dair ufak tüyolar da barındırıyor.

Kıvır kenarını
Sayfa 41. Çivi çiviyi söker hesabı, çeşit çeşit bloody Mary tarifleri.


VINTAGE COCKTAILS

(Assouline, 120 TL)

Ne zaman bakılmalı?
Annenizden kalma kristal bardakları günlük yaşamınıza dahil etmek istediğinizde.

Nesi güzel?
Her şeyi. Şık fotoğraflar, basit tarifler, akıllı uygulamalar.

Kıvır kenarını
Sayfa 16. Kitap kapağını da süsleyen The Bradshaw’un tarifi. Bar tarihine kadın ruhundan en anlayan kokteyl olarak geçmiş. Gizli silah niyetine, ulaşabileceğiniz bir yerde tutun.


KOKTEYL EL KİTABI

(İnkılap, 25 TL)

Ne zaman bakılmalı?
Mümkünse yalnızken, mümkünse boş zamanlarınızda ve içecek değil okuyacak bir şeyler aradığınızda. Zira çeviri kokteyl tariflerinden çok, bölüm girişlerindeki yazılar faydalı.

Nesi güzel?
Orijinal kokteyllerin Türkçeye çevrilmiş isimleri. Matkap, kanguru, gök gürlemesi birkaçı.

Kıvır kenarını
Sayfa 25. Barda yapmanız ve yapmamanız gerekenlerin dökümü, faydalı bir hizmet.


En güzel yaz kokteylleri için tarifler GQ Türkiye Ağustos sayısında

 

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası