Başyapıt
Saat

Başyapıt

Vacheron Constantin, sipariş üzerine dünyanın en komplike cep saatini yaptı.

Firmanın üç saat ustası, bu çift kadranlı harikayı yaratabilmek için tam sekiz yıl çalıştı. Ortaya son teknolojiyle geleneksel saatçilik ilkelerini bir araya getiren reference 57260 mekanizması ve onun sunduğu 57 farklı komplikasyon çıktı. İşte neden başyapıt olduğunu gösteren özellikleri:

 

Saat, üç farklı pozisyonu olan bir kurma koluna sahip. Kurduğunuz ya da ayarladığınız esnada, kasadaki pencereden kolun hangi pozisyonda olduğu da (R, C, M) görülebiliyor.

Saatte İbrani takvimi, aylar itibarıyla kameri, yıllar itibarıyla güneş esaslı bir takvim. Musevi bayramları, törenleri ve özel günlerin tarihleri bu takvime göre belirleniyor. Miladi 2015 yılı bu takvimde 5775 yılına denk geliyor. Daha önce İbrani takvimi bir saatte kullanılmamıştı.

Roma rakamlı saat göstergesinin ortasında Ay’ın dört evresini ve yaşını belirten bir ibre bulunuyor. Vacheron Constantin’in Ay evreleri göstergesi sadece 1027 yılda bir düzeltilmeye gereksinim duyuyor.

Kadranın üst sağ ve sol köşelerinde, kronografların bitiş bölümlerinin altında, iki kollu göstergeler mevcut. Bir tarafta çan sesi, çalar saat alternatifleri ve uyandırma, diğer tarafta uyandırma sesi için güç rezervi göstergesi var.

Kadranın üst yarısındaki mavi disk, saatin sahibinin ikametgah yerindeki gökyüzünün gece versiyonunu, takımyıldızları ve burçları gösteriyor. Yıldızlarla ilgili saat, 24 saatlik bir dış ölçekle hesaplanabiliyor.

Kadranın çevresinde astrolojiyle ilgili üç ölçek bulunuyor ve imleme, bir ucu güneş motifli, altın bir kol tarafından yapılıyor. Bunlardan birinde yılın ayları ve onlara denk düşen günlerin sayıları; diğerinde burçlara göre bölünmüş, ilkbaharın ve sonbaharın gün-tün eşitliğini, yaz ve kışın gün durumunu gösteren yılın ayları ve son olarak dört mevsim göstergesi var.

Saat 10 hizasında bulunan gündüz ve gece göstergeli zaman dilimi ölçer (12 saat üzerinden) GMT saatine göre 24 şehir ve ülkenin zaman seçeneklerini sunuyor.

Aynı anda üç yöne kayarak, hiç durmadan dönen üç boyutlu tourbillon küresi, Vacheron Constantin ustaları tarafından tasarlanmış, son derece şık bir mekanizma. İsmini, iç içe geçmiş halkalar ve dairelerden oluşan bilim enstrümanı armillary’den alıyor.

İLGİLİ İÇERİKLER vacheron constantın
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası