Epirus
Travel

Epirus

Epirus, Yunanistan'ın kuzeybatı kesiminde, Pindos Dağ sıraları ile İyonya Denizi’nin arasında yer almaktadır.

Epirus, Yunanistan'ın kuzeybatı kesiminde, Pindos Dağ sıraları ile İyonya Denizi’nin arasında yer almaktadır. Etkileyici dağlık kesimi ve büyüleyici sahil şeridini birleştirir. Epirus uluslararası alanda her türlü alternatif turizm için ideal bir yer olarak kabul edilir. Büyük bakir ormanları ile el değmemiş Pindos dağlık kümesi, dağ gölleri (Drakolimnes ve Dragon Gölleri), kayak, rafting, kano vb. gibi etkinlikler sunan Epirus nehirleri ve vahşi yamaçları, benzersiz güzellikteki bir sahnede çok sayıda aktiviteye olanak sağlamaktadır (dağcılık, tırmanış, kayak, yürüyüş, dağ bisikleti,… gibi). Özellikle Aoos, su kayağı için en güzel ve en zorlu nehirlerden biri olarak kabul edilmektedir. Voidomatis ise etkileyici Vikos vadisinden geçmektedir.

17-09/27/epirus_metsovo02_photo-y-skoulas.jpg

Metsovo

Geleneksel karakterini koruyan bu ağaç gölgesindeki kasaba, Katara geçidinin altında dağ kenarında, Pindos Dağ aralığında yer almaktadır. Metsovo, etrafını saran doğal güzellikleri sizlere cömertçe sunan yıl boyunca hayat dolu bir yerleşim birimidir. Yerli birçok hayırseverin (Tositsas, Stournaras, Averof gibi) doğum yeri olan ünlü kasaba, özellikle kış aylarında Epirus’un en sevilen turistik destinasyonlarındandır.

17-09/27/epirus_parga_photo-y-skoulas.jpg


Yerel Gastronominin Tadı
Daha ilk bakışta ya da "ilk kokuları içinize çektiğinizde" yemeğin Metsovo için ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Köyün meydanındaki tavernalar, her türlü eti pişirmek için günün erken saatlerinde hareketlenmeye başlar. ’'Epik'’ bayramların, yağlı kâğıtta kontosuvlinin, lezzetli sosislerin ve çeşitli böreklerin tadını çıkarın! Burada aynı zamanda, bölgenin süt ürünlerini özellikle metsovone ve metsovela peynirlerini satan mağazalar bulacaksınız. Damak tadınızı şenlendirmek, mükemmel süt ürünlerini tanımak ve satın almak için Tositsa Süt Vakfı'na mutlaka uğrayın.

17-09/27/epirus_metsovo_ag-nikolaos01_photo-y-skoulas.jpg

Ulaşım 
Metsovo Trikala üzerinden Atina’ya 415 km ve Ioannina’ya 490 km uzaklıktadır. Selanik’ten arabayla yalnızca 250 km uzaklıktadır. Eğer uzaklıklar sizin için çok büyük görünüyorsa, Atina ya da Selanik'ten Ioannina'ya uçak bileti rezerve edebilirsiniz. Ioannina - Metsovo arası ise sadece 55 km’dir.
Daha fazla bilgi için www.visitgreece.gr

İZLE
Serenay Sarıkaya GQ Global Creativity Awards Gala Gecesine Hazırlanıyor
İLGİLİ İÇERİKLER
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası