Muhteşem adamlar
Röportaj

Muhteşem adamlar

Muhteşem bir dönemin sonunda, Kanuni’den Şehzadelere, Sümbül Ağa’dan Taşlıcalı’ya Muhteşem Yüzyıl’ın dokuz erkeği ilk kez buluşuyor.

Dört sezon boyunca, Türkiye’nin yanında 50’yi aşkın ülkeyi ekrana kilitleyen Muhteşem Yüzyıl tabiri caizse son düzlüğe girdi. Kanuni’den Şehzadelere, Sümbül Ağa’dan Taşlıcalı’ya Muhteşem Yüzyıl’ın dokuz erkeği GQ Türkiye’nin Nisan sayısı kapağında bir araya geldi. Usta fotoğrafçı Tamer Yılmaz’ın objektifi karşısına geçen Halit Ergenç, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Tolga Sarıtaş, Selim Bayraktar, Sarp Akkaya ve Serkan Altunorak dizi finale doğru ilerlerken halet-i ruhiyelerini anlattı.

Bir arkadaşım benimle “saray jurnalcisi” diye dalga geçiyor. İlk kez 5 Ocak 2011’de izleyicinin huzuruna gelen ve o günden beri, yayınlanan her bölümüyle reytingden yana başlı başına tarih yazan, 50’yi aşkın ülkenin insanını ekrana kilitleyen Muhteşem Yüzyıl kadrosuna dair yaptığım ilk röportajı düşünüyorum da, şu anda stüdyoda bulunan birbirinden yağız şehzadeler, henüz hikayede dünyaya bile gelmemişti. Tabiri caizse elimize doğdular, büyüyüp serpilip sancak beyi oldular, kimileri haksız yere isyankar ilan edilip babası tarafından boğdurulmak suretiyle Hakk’ın rahmetine bile kavuştu.

Dizinin o güzeller güzeli aklına düştüğü ilk günlerde bahsini açışını anımsayınca içimi dağlayan, canımın içi Meral Okay’la, yapımcı Timur Savcı’yla, kimi kişisel meselelerden, kimi hikaye gereği karakterinin eceli geldiğinden ayrılmış olan isimler de dahil, bireysel ve ensemble halinde farklı oyuncularla, farklı zamanlarda, farklı vesilelerle yapılmış röportajları oturup saymaya çalıştım kafamda; hesabın içinden çıkamadım, akıllara seza bir kast devridaimi...

Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç’in sakalının bugünkü metrajına (!) bakıp, “Hayat nasıl da su gibi akıp geçiyor” şeklinde düşünmekten alamıyor insan kendini.

Maslak’taki stüdyoda dizi setini andıran bir kalabalık var. GQ Türkiye ve fotoğraf ekibini, dizinin eril kadrosuna yani Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Serkan Altunorak, Sarp Akkaya, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Tolga Sarıtaş ve Selim Bayraktar’dan oluşan dokuz kişilik gruba katın, kalabalığı ordan hesap edin.

Birbirleriyle diyalogları tabiri caizse “bromance” ahengi arz eden ekipteki oyuncuların her birinin kalibresi, başrol üstlenip tek başına bir diziyi sırtlamaya kafi gelir. Gelin görün ki başrolden ve neonlu tabelada isminin yazılacağı yere dair irtifadan ziyade, takım oyunu kovalayan türden aktörler bunlar; dertleri başka yani...

Yazının tamamı ve Muhteşem Yüzyıl'ın dokuz muhteşem erkeğinin özel röportajları GQ Türkiye Nisan sayısında ve GQ Türkiye iPhone/iPad edisyonunda...

İZLE
Serenay Sarıkaya GQ Global Creativity Awards Gala Gecesine Hazırlanıyor
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası