Chopard Rehberi Fotoğraf: Thomas Chene
Saat

Chopard'a 2024'ün En Gözde Saat Markalarından Biri Olarak Detaylı Bakış

Saygın İsviçreli üretici, elit kalitesi ve göreceli uygun fiyatları sayesinde ciddi bir heyecan yaratmaya başladı.

Salı akşamı, etkili bir saat koleksiyoncusu ve The Rake and Revolution'ın kurucusu olan Wei Koh ile sohbet ederken, bir Chopard 1860 ve bir Patek Philippe 5131 World Time'ı eline alıp inceledi. Koh, “Yan yana baktığınızda her ikisinin de çarpıcı mekanizmalar olduğunu görürsünüz,” dedi. “Elbette farklılar ama kalite kesinlikle aynı.”

Koh'u bu büyük övgüyü yapması için hazırlamıştım ama bunun tek nedeni sürekli duyduğum bir karşılaştırma olmasıydı. Bana bu öneriyi ilk yapan satıcı Eric Wind oldu. Wind, Chopard için “Kalitesi [90'lardaki] Patek'lerden çok da farklı değil,” dedi. “Hem de fiyatının çok altında.” Ünlü bir Chopard tutkunu olan WatchTime editörü Bilal Khan ile görüştüğümde, karşılaştırmayı olabildiğince doğal buldu. “[Chopard'ın yardımcı başkanı] Karl-Friedrich Scheufele L.U.C üretimini açtığında, Patek seviyesinde olmayı hedefliyordu.”

Chopard, özellikle güçlü geçen iki yılın ardından saat koleksiyoncuları arasında ilgi görmeye başladı. Somon kadranlı L.U.C 1860, 2023'ün en iyi ürünlerinden biriydi ve İsviçreli üretici bu yıl Watches & Wonders'da çelik L.U.C sequel ve siyah emaye kadranlı Quattro ile bir başka güçlü gösteri yaptı. Wind, “Chopard yeni saatleriyle oldukça popüler oldu,” diye açıkladı. “Günümüzde olup bitenler ile vintage parçalara olan ilgi arasında her zaman bir diyalog var.”

Eski parçalardan bahsetmişken: Koleksiyoncular arasındaki fikir birliği, ikincil piyasa Chopard'ların ciddi şekilde değerinin altında kaldığı yönünde (gerçi bu durum değişmeye başladı). Perakende satış fiyatının katlarına satılan modern parçalar için mücadele etmek yerine, hayallerinizdeki Chopard'ı ikincil sitelerde satıcıların istediğinin çok altında bir fiyata satın alabilirsiniz. Khan, “Saatçiliği takdir eden ve prestijli ya da bağımsız markalara harcayacak 50-60.000 doları olmayan insanlar var,” diyor. “Ve bu nadir erken modellerin peşinden gidenler de onlar.”

Wind, Chopard'daki mikro patlamanın Cartier'deki büyük trendin bir devamı olduğunu söylüyor. Koleksiyoncular spor parçalarla yaşadıkları ateşli aşkın ardından elbise saatlerine geri dönerken, Chopard onlara değerli ve şu anda her yerde bulunmayan bir marka ismi sunuyor.

Peki, Chopard sahibi olmak istiyorsanız nereden başlamalısınız? Bu hafta uzmanlara bunu sordum.

BU İÇERİK İLK OLARAK GQ US WEB SİTESİNDE YAYINLANMIŞTIR.

İZLE
Yıldızların gözünden IWC Pilot's Watch
İLGİLİ İÇERİKLER Chopard Saat
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası