İngilizler tüm kayıp tek çorapların şerefine, 1998 yılında 9 Mayıs’ı ‘Kayıp Çorapları Anma Günü’ olarak etmiş. Tüm kayıp tek çorapların onuruna, İngilizler 9 Mayıs’ta çift yerine iki farklı çorap giyiyor. Kalanlara yeni partnerle yeni birleşme umudu... ABD’de ise 4 Aralık ‘Ulusal Çorap Günü’ olarak kutlanıyor.
13’üncü yüzyılda akıllı terziler çorapları kalçaya kadar uzattı ve onları bir araya getirdi. “İlk temel pantolon bu şekilde yapıldı” diyebiliriz. Hani Robin Hood’un, Sherwood Ormanı'ndan geçerken giyebileceği cinsten çorap pantolondan söz ediyoruz.
Çorap bağımlısı köpekler: Köpeklerin yollarına çıkan her şeyi yemeyi sevdiklerini biliyoruz. Portland’da genç yaşlarda bir Mastiff çorap düşkünlüğünde kendisini aşmış; 50’ye yakın çorabı mideye indirmiş. Eksik olan tek çoraplar gizemini sürekli olarak koruyor. Yoksa şu an köpeğinizle göz göze mi geldiniz? Çorap geri dönüşümü konusundaki yeni ortağınızla bakışıyor olabilirsiniz, bizden söylemesi.
Bu tuhaf çorap geleneğini duymamış olabilirsiniz: Almanya’da 25 yaşına gelip de evlenmemiş olan erkeklere eski çorap gözüyle bakıldığından, doğum günlerinde çorap sepeti, çelengi, buketi gibi koca bir çorap paketi hediye ediliyor.
Danimarka'da, düğünlerde bir çift çorap önemli rol oynuyor. Sağdıç, ya da damadın diğer arkadaşları, valsin ardından artık evli olan arkadaşlarının çoraplarını kesip birer parçasını alıyorlar. Uzun lafın kısası kimilerine göre şans, çoraptan geliyor.
“İmaj” deyip geçmeyin. Çorap, zekâ imajınızı da yükseklere çekebiliyor. Almanya’da IQ'nuzu 30 saniyeden daha kısa sürede çorabınızla artırmanız mümkün. Ofis hayatında renkli çoraplar, ortalama bir Alman’ın daha yaratıcı, zeki ve yetenekli olduğunuzu düşündürebiliyor. Ayaklardaki renkli stil, cesur, iddialı ve yaratıcı bir karakter algısı yaratıyor.
Sıtmayla mücadelede çorap olur mu? İster inanın, ister inanmayın; Tanzanya’daki Ifakara Sağlık Enstitüsü'nden doktor Dr. Fredros Okumu, sıtma sivrisineklerinin insanlara saldırmasını önleyen bir çorap kapanı geliştirmiş. Makinede giyilen çorapların ter kokusu bir fan vasıtasıyla havaya üflenerek sivrisinekleri çekiyor. Sinekler böylece insanlara musallat olmak yerine, ter kokulu çoraplara yapışıp kalıyor. Av peşinde koşarken avlanmak tam da böyle bir şey.