Chaga
Sevimsiz görüntüsüne bakmayın, chaga’nın marifetleri büyük. Yüzyıllardan beri Doğu tıbbında kendine özel bir yer edinen bu mantar, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, antioksidan özelliğiyle kanser tedavisinde de kullanılıyor. Huş ağacı üzerinde yetiştirilen ve en iyi örnekleri Sibirya’dan çıkan chaga, bileşimindeki demir oksitler, alüminyum, çinko, magnezyum, silisyum, manganez, potasyum ve sodyum sayesinde ayrıca metabolizmayı hızlandırıyor, ateş düşürücü etki gösteriyor.
Chia
Chia’yı bilmeyen kaldı mı? Günlük beslenme rutininde yerini sağlamlaştıran chia tohumu, lif içeriği yüksek olduğu için sindirim sistemini hızlandırır ve rahatlatır, kan basıncını düşürür ve kolestrolü dengeler. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımında da yardımcı olan chia ayrıca zengin bir protein kaynağı.
Maca
Matcha’yla karıştırmayın; maca kökü, görüntüsüyle turpa benzeyen bir bitki. Antioksidan özelliği olsa da onu özel yapan, bir tür hormon dengeleyici olması. Afrodizyak etkisi de gösteren maca, enerji seviyesini ve dayanıklılığı artırdığı için sporcular tarafından sıkça tercih ediliyor.
Matcha
Matcha aslında yeşil çayın toz hali. Yeşilin mucizesini tüm özellikleriyle üzerinde taşıyan matcha, antioksidan olduğu için hem yaşlanmanın etkilerini azaltıyor hem de başta kanser olmak üzere, pek çok hastalığın tedavisine destek oluyor. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı için kalori yakımında ve enerji yükseltmede de etkili olan matcha’nın tadı da hiç beklenmeyecek kadar iyi.
Spirulina
Yüksek besin değerine sahip spirulina, aslında bir tür yosun türü. Protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan spirulina alerjilere iyi geliyor ve detoks etkisi yaratıyor. Cilt bakımında kullanıldığı gibi, bolca B12 vitamini barındırdığı için, sinir sistemine de iyi geliyor.