GQ Mayıs sayısından eksiksiz ev barının inceliklerini öğrenin, daha sonra misafirlerinize gönül rahatlığıyla "ne içerdiniz?" diyebilmek için bu 26 kokteyl tarifini not edin.
1 / 26
Malzemeler: 6 cl votka, 6 cl tonik, 1 - 2 dilim limon ya da misket limonu.
Tercihen uzun bir bardağa birkaç tane buz koyduktan sonra üzerine votka daha sonra da tonik ekleyin ve karıştırın. Bir iki dilim limon ekleyebilirsiniz.
2 / 26
Malzemeler: 25 ml Kahlua, 50 ml votka.
Malzemeleri içinde küp buz bulunan orta boy bir bardağa koyun ve servis yapın.
3 / 26
Malzemeler: ½ su bardağı votka, ½ su bardağı domates suyu, 2 tatlı kaşığı limon suyu, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve kaşığı tuz.
Bir shaker'ın içine tüm malzemeleri koyup hızlı bir şekilde sallayın. Bardağa 3-4 buz koyup üstüne hazırladığınız kokteyli ekleyerek servis yapın. Dilerseniz kereviz sapıyla süsleyin.
4 / 26
Malzemeler: 3 cl Absolut Citron, 2 cl Cointreau, 4 cl kızılcık suyu, 3 cl limon suyu.
Tüm malzemeleri shaker’da bol buz ile çalkalayın ve martini bardağında servis edin.
5 / 26
Malzemeler: 3 cl votka, 3 cl cin, 3 cl hafif alkollü rom, 3 cl tekila, 3cl limon suyu, 3 cl portakal likörü, 1 çay kaşığı rafine şeker, 9 cl kola, misket limonu kabuğu (lime).
Votka, cin, rom, tekila, limon suyu ve rafine şekeri bir shaker içinde buzla beraber karıştırın ve uzun bir bardakta servis yapın.
6 / 26
Malzemeler: 6 cl cin, 15 cl tonik, 1 dilim misket limonu.
Ağzına kadar buz dolu bir bardağa cin ve toniği ekleyin, karıştırın ve servis yapın.
7 / 26
Malzemeler: 4.5 cl cin, 5 cl vermut, 2 adet kokteyl soğanı.
Tüm malzemeleri bir shaker içine koyun ve çalkalayın, soğutulmuş martini bardağında servis edin.
8 / 26
Malzemeler: 4.5 cl Campari, 4.5 cl cin, bir dilim portakal.
Tüm malzemeleri içi buz dolu klasik bir bardağa ekleyin, karıştırın ve servis edin.
9 / 26
Malzemeler: 4.5 cl tekila, 1.5 cl portakal likörü (Cointreau), 3 cl limon suyu.
Malzemeleri bol buz ile shaker'da çalkalayın. Servis yapılacak bardağın agız kısmına limon sürüp, tuza batırın. Hazırlanan içkiyi geniş ağızlı bardağa boşaltın.
10 / 26
Malzemeler: 8 cl portakal suyu (süzülmüş), 2 cl portakal likörü, 5 cl beyaz tekila, 7-8 damla nar şurubu.
Bardağa sırasıyla 5-6 parça küp buz, tekila, portakal likörü ve portakal suyunu koyup çubukla güzelce karıştırın. Nar şurubunu dibe çökecek şekilde yavaşça ekledikten sonra bardak ağzını bir dilim portakal veya limon ile süsleyerek servis yapın.
11 / 26
Malzemeler: 3 cl Amaretto, 2 cl Scotch viski, 2 cl limon suyu. Malzemelerin hepsini buz dolu bir bardağa ekleyin, karıştırın ve servis edin.
12 / 26
Malzemeler: 4.5 cl Scotch viski, 5 cl Drambuie, bir dilim limon. Tüm malzemeleri buz dolu bir viski bardağına ekleyin, karıştırın ve servis edin.
13 / 26
Malzemeler: 75 ml Burbon, 25 ml (tatlı) vermut, 1 kokteyl kirazı. Burbon ve vermutu shaker içinde karıştırın ve martini kadehinde servis edin.
14 / 26
Malzemeler: 1 küp şeker, 2-3 damla Angostura bitters, 2 dilim portakal, 9 cl bourbon.
Bir viski bardağının içine küp şekeri atın, üstüne Angostura koyun. Bir dilim portakal ekleyin. Bunları karıştırdıktan sonra bardağa buz ve daha sonra bourbon ekleyin. Tekrar karıştırın ve servis edin.
15 / 26
Malzemeler: 25 ml brendi, 25 ml kakao likörü, 2 yemek kaşığı krema, Rendelenmiş hindistan cevizi.
Buz dolu bir shaker içinde brendi, kakao likörünü yarı yarıya koyup sallayarak karıştırın. Kokteyl bardağına koyun ve hindistan cevizi ile süsleyin.
16 / 26
Malzemeler: 10 taze nane yaprağı, yarım misket limonu, 25 g esmer şeker, 235 ml buz, 45 ml beyaz rom, 120 ml soda.
Nane yapraklarını uzun bir bardağın içine koyun. Misket limonunu 4 eşite dilime ayırın bir tanesine bardağa ekledikten sonra bar havan tokmağıyla suyu çıkana kadar ezin. 2 parça daha misket limonu ve şekeri ekledikten sonra üstüne buz koyun. Romu buzun üzerine dökün ve soda ekleyin. Karıştırın ve geri kalan misket limonu ile süsleyin.
17 / 26
Malzemeler: 4 yemek kaşığı beyaz pudra şekeri, 1 limonun suyu, birkaç damla Maraschino likörü, 2 fincan kırılmış buz, 12 cl rom. Elektrikli bir karıştırıcı içinde, kırılmış buz ile tüm malzemeyi karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alınca servis edin.
18 / 26
Malzemeler: 60 ml rom, 30 ml limon suyu, 90 ml kola.
Limon suyunu buzla dolu bir bardağa koyun, üstüne romu ve kolayı ekleyin. Karıştırdıktan sonra servis edin.
19 / 26
Malzemeler: 4 cl cin, 1.5 cl vermut (ya da Martini Bianco), bir zeytin.
Cin ve vermutu bir shaker'da karıştırın, bardağa koyun ve zeytin ekleyin.
20 / 26
Malzemeler: 90 ml votka, 1 çay kaşığı sek vermut, kırılmış buz. Tüm malzemeleri karıştırın. Martini bardağında zeytin ile servis edin.
21 / 26
Malzemeler: 1-2 çorba kaşığı Cassis frenk üzümü şurubu, 15 cl şampanya.
Hepsini bir şampanya kadehine ekledikten sonra servis edin.
22 / 26
Malzemeler: 6 cl şeftali suyu ya da püresi, 12 cl şampanya.
Şeftali suyunu ya da püresini şampanya kadehine koyduktan sonra üzerine şampanya ekleyin.
23 / 26
Malzemeler: 180 ml şampanya (soğutulmuş), 60 ml portakal suyu. Tümünü şampanya kadehinde karıştırın ve servis edin.
24 / 26
Malzemeler: 3.5 cl konyak, 3.5 cl Amaretto.
Klasik viski bardağına birkaç tane buz koyun ve üzerine konyakla Amaretto'yu ekleyin. Karıştırdıktan sonra servis edin.
25 / 26
Malzemeler: 3 cl Campari, 3 cl tatlı vermut, soda, bir dilim portakal.
Klasik viski bardağını buzla doldurun. Campari ve vermutu daha sonra da sodayı ekleyin, karıştırın.
26 / 26
Malzemeler: 6 cl cin, yarın limon suyu, yarım çorba kaşığı şeker, 1 yumurta beyazı, soda.
Cin, limon suyu, şeker ve yumurta beyazını buz dolu bir shaker içinde sallayın. Bardağa koyduktan sonra üstüne soda ekleyin ve servis edin.