Kimsenin hayat kadar güçlü darbe vuramayacağının yaşayan kanıtı Sylvester Stallone'nun hikayesi. İyi ki doğdun Rocky.
Kimsenin hayat kadar güçlü darbe vuramayacağının yaşayan kanıtı Sylvester Stallone'nun hikayesi. İyi ki doğdun Rocky.
1 / 8
İsterseniz gerçekten büyük bir hayranı olun isterseniz sadece birkaç filmine ya da konuşmasına şahit olmuş olun, fark etmez, Sylvester’ın yüz ve özellikle ağız bölgesinde olan kendine has durumunu fark etmişsinizdir. İşte bu ifade çocukluğunda geçirdiği kısmi yüz felcinin kendisinde bıraktığı bir sorun. Bu kariyerine ilk başladığında can sıkıcı durumlara sebep olmuş elbette, uzun yıllar sadece küçük rollerde yer alabilen ve yazdığı ufak senaryo denemelerini beğendirmek için çabalayan bir aktör olur. Banka hesabında sadece 106 dolar kaldığını fark etmesi ile New York’a gitmek üzere yollara düşer.
2 / 8
İşler o kadar kötü gider ki, köpeği ile birlikte New Jersey terminalinde haftalarca uyumak zorunda kalır ve ne yazık ki köpeğini besleyemeyecek durumda kaldığından onu hiç tanımadığı bir yabancıya 25 dolara satar.
3 / 8
Hayatını zorluklar içinde yaşadığı günlerden birinde hayranı olduğu Muhammad Ali’nin Chuck Wepner ile karşı karşıya geldiği, tarihin en çekişmeli geçen maçlarından birini izleme fırsatı bulur. Yıl 1975’tir. Bu maçtan çok etkilenen Stallone, sadece 3 günde gece gündüz çalışarak bir senaryo ortaya çıkartır. İşte bu senaryo Rocky’dir. Stallone bir şekilde bu senaryoyu Irwin Winkler ve Robert Chartoff adlarında iki yapımcıya gösterir. Senaryo için ikilinin teklif ettiği ücret 125.000 dolardır. Ve bu Stallone için servet değerindedir. Yapımcıların bir şartı vardır; filmde Rocky karakterini başka bir oyuncunun oynamasını isterler. Stallone kabul etmez. Yine aynı şartla birkaç hafta sonra 325.000 dolar teklif ederler, Stallone yine kabul etmez.
4 / 8
Ancak senaryoyu çok beğenen yapımcılar Stallone’nun teklifini kabul ederler ve Chaplin’in kurucusu olduğu United Artists’e başvururlar. Filmin bütçesi 2 milyon dolar olarak belirlense de, kuruluş hiç tanımadıkları Sylvester Stallone’nun başrolde oynamasına şiddetle karşı çıkar ve o dönemin başarılı oyuncuları Robert Redford, Ryan Reynolds gibi isimlerin başrolde olması için ısrar eder. Yapımcılar Stallone’nun ısrarını söyleyince ise, kuruluş filmin bütçesini yarı yarıya düşürür. Bütçe yetmediğinden iki yapımcı evlerini ipotek ettirirler ve Stallone’nun alacağı ücret 35.000’e düşürülür. Stallone aldığı paranın 15.000 dolarını ayrılmak zorunda kaldığı köpeğini bulmaya harcar, ve sonunda bulur. Filmde oynayan köpek kendi köpeği Butkus’tur.
5 / 8
Rocky’nin filmdeki büyük rakibi Apollo Creed rolü için seçmeler düzenlenir. Sıra Carl Weaters’a geldiği anda, Weaters Stallone’nun çenesini yumruklar. Stallone bunun sadece seçmeler olduğunu hatırlatsa da Weaters, dublör yerine filmin gerçek başrolü ile seçmelerde olabilseydi daha iyi olacağını söyler. Yönetmen John G. Avildsen Stallone’nun filmin gerçek aktörü olduğunu hatırlatınca Weaters durur ve "Belki ileride daha iyi rol yapmaya başlar." der. Stallone ise hiç düşünmeden rolü ona verir.
6 / 8
Rocky vizyona girdiği 1976 yılında, gişe rekorları kırar, Taxi Driver filmini geride bırakarak En İyi Film Oscarı'nı alır ve bu ödülü kazanan ilk spor filmi olarak tarihe geçer.
7 / 8
Rocky, Sylvester Stallone’a tam 200 milyon dolar kazandırdı. Yaşadığı sıkıntılı zamanlar artık çok geride kalmıştır.
8 / 8
Üzerinden tam 40 yıl geçmiş olmasına rağmen hala aynı tadı alarak izlediğimiz nadir filmlerden Rocky. Ve bugün 70. yaşını bitiren Sylvester Stallone, hala o günlerdeki karizmasını koruyor.