Game of Thrones korsanda yılın şampiyonu
Popüler

Game of Thrones korsanda yılın şampiyonu

Bittorrent 2012'nin korsanlık bilançosunu açıkladı. Game of Thrones yılın en çok korsan indirilen dizisi oldu.

Popüler dosya paylaşım platformu Bittorrent geride bıraktığımız 2012'nin en çok indirilen televizyon dizilerini açıkladı. Game of Thrones, geçen yılın şampiyonu Dexter'ı geride bırakarak korsan paylaşımda birinci oldu.

Verilere göre bu kategorideki korsan paylaşımların yüzde sekseni ABD dışından yapılıyor. Bunda dizilerin yerel yayın tarihlerinin gecikmesinin büyük etkisi var. Artık izleyiciler yeni bölümler için haftalarca beklemek ya da dizileri geriden takip etmek yerine andında bilgisayarlarına indirip izlemeyi tercih ediyorlar. Böylece korsan indirmeler, toplam izleyici sayısıyla rekabet edecek seviyeye ulaşıyor.

Game of Thrones 2012 yılında -bölüm bazında- 4 milyon 280 bin kez indirilerek birinci oldu. Oysa ki ABD'de -yine bölüm bazında-  tahmini izleyici sayısı 4 milyon 200 binde kaldı. İkinci sıradaki Dexter'daysa fark daha da fazla. Dexter'ın tahmini izleyici sayısı 2 milyon 750 bin civarında kalırken, indirme sayısı 3 milyon 380 bine ulaştı. Üçüncü sıradaki Big Bang Theory ise korsanda geri kaldı. 15 milyon 820 bin kişi tarafından izlenen Big Bang Theory bölümleri, 3 milyon 200 bin kez indirildi.

Korsanda ilk üçü sırasıyla How I Met Your Mother, Breaking Bad, Walking Dead, Homeland, House, Fringe ve Revolution izledi. Şimdilik sadece bazı dizilerde önce olsa da internet televizyona ciddi bir rakip olmayı başardı. Televizyonlar güncel içeriklerini dünya çapında, online ve ücretsiz sunmaya başladıkları takdirde bu dengeleri değiştirebilirler. Aksi halde televizyon karşısındaki korsan şapkalıların sayısı daha da artacak gibi görünüyor.

İZLE
Nikolaj Coster-Waldau kamera arkası
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası