DAHASI+

Piguet Yeni Lüks Kaleminde Osmanlı Hazineleri ile Buluşuyor

Albert Friedrich Piguet tarafından 1959’da Cenevre’de kurulduğu günden bu yana “ulaşılabilir lüks” mottosuyla lüks kalemler üreten Piguet bu kez Osmanlı saray hazineleri ile buluşuyor!

Emper Piguet

İstanbul’un fethi esnasında şehrin içinde olan Doğu Roma İmparatorluğu’nun saray tarihçisi Nicolo Barbaro tarafından “Büyük Kartal” diye adlandırılan Fatih Sultan Mehmed, tarih sahnesinde şüphesiz ki görkemli bir figür. Bugüne kadar birçok Avrupalı ressam ve sanatkarın çalışmalarına konu olan Fatih, bu sefer İsviçreli ünlü dolma kalem üreticisi Piguet’in dikkatini çekmişe benziyor.

Emper Piguet

İstanbul’un Fethinin 570. Yılını “Mehmed the Conqueror Limited Edition” kalemiyle kutlayan Piguet Genève, 14 ayar Altın uçlu ürettiği kalemin masif Gümüş kapağında Osmanlı askeri zırhı ve miğferini betimliyor. Klipsi Fatih’in Topkapı Sarayı’nda sergilenen kılıcının bir minyatürü olarak üretilmiş olan limitli kalemler fetih yılı olan 1453 adetle sınırlı. Üç yanında Fatih Sultan Mehmed Han’ın Tuğrası bulunan özel ahşap kutu ise kapağının altında İtalyan ressam Fausto Zonaro’nun ünlü “Gemilerin Karadan Yürütülmesi” tablosunun kopyasını barındırıyor. 

Emper Piguet

Piguet’in Türk sadekarlar ile iş birliği yaparak ürettiği ve her bakımdan bir sanat eseri olan bu özel kalem sadece Türkiye’de değil tüm dünyada büyük ilgi görüyor. 

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası