2019 Pirelli Takvimi'ni Gördünüz mü?
Moda

2019 Pirelli Takvimi'ni Gördünüz mü?

Yılın en seksi takviminden en anlamlı takvimine dönüşen Pirelli Takvimi, kadın-erkek eşitliğinin, kadın dayanışmasının timsali gibi.

Fotoğrafçı İskoçyalı fotoğraf sanatçısı Albert Watson. Başrolde 5 güçlü kadın. Gigi Hadid, Julia Garner, Misty Copeland, Laetitia Casta ve Astrid Eika. 2019 Pirelli Takvimi'nde hayallerinin peşinden koşuyorlar. 

18-12/08/08gigi-hadid-alexander-wang-1544016459.jpg

Fotoğraf: Albert Watson/Pirelli Takvimi

Tüm fotoğraflar uzun metraj bir filme ait kareler gibi. Watson "Tam da bu hissiyatı yaratmak istedim!" diyor. Dolayısıyla takvimde yer alan beş kadının da bir hikayesi, bir karakteri var. Julia Garner botanik fotoğrafçı olarak karşımıza çıkıyor. Astrid Eika'yı model olarak görüyoruz. Laetitia Casta bir ressam. Misty Copeland dansçı. Gigi Hadid ise sosyetik bir figür. Bazı karelerde Gigi'nın yanında gördümünüz Alexander Wang de ya sevgilisi ya da en yakın arkadaşı rolünde. 

18-12/08/13-julia-garner-1544088002.jpg

Fotoğraf: Albert Watson/Pirelli Takvimi

Peki, daha birkaç yıl öncesine kadar şehvet ve arzuyu simgeleyen ikonik takvimin artık sosyal mesajlar vermesindeki gerekçe ne? Globalleşen dünya ve kadın-erkek eşitliği konusundaki toplumsal hassasiyet elbette. Pirelli dünyasında şehvet kadın bedeninde değil, kadının gücünde. 

18-12/08/27-misty-copeland-1544015772.jpg

Fotoğraf: Albert Watson/Pirelli Takvimi

Pirelli Takvimi'nin eski DNA'sına geri döneceğini hiç düşünmüyoruz. Önermiyoruz da... Bir erkek dergisi olarak oyumuz kadınların özgün hikayelerini dinlemekten yana!

 

İZLE
Pirelli Takvimi kamera arkası
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası