İstanbul sevgililer için olabilir ama Bodrum resmen yemek severlerin yeri. Yeni açılan restoran patlaması, lüks emlak gelişmeleri ve Bodrum’un turkuvaz sularındaki dev yatların artmasıyla beraber Türkiye’nin imza yaz istikameti olan Bodrum’da her gün açılan restoranlar mevcut. White Rabbit Group gibi ünlü zincir restoranlarından Osman Sezener’in The Edition’da yer alan Bodrum Pop Up gibi kült lezzetlere kadar yarımada hiç olmadığı kadar yeme-içme patlamasıyla karşı karşıya. Birçok açılışın ardından zor bir iş olan yemek işinden sonra işte öne çıkanlardan bazıları.
Ritmo Zeytino, Yalıkavak
Yalıkavak tepelerinde saklanmış bu pop up restoran şef Cenk Debensason ve Debora Ipekel tarafından yönetiliyor. Açık havada, zeytin ağaçlarının ve sıra sıra mis kokulu ıtırın altında kurulmuş ve kendi anlamını bulmuş, Dirimart iş birliğinde bir proje.
Menü haftalık olarak değişiyor ve mevsimlik ürünlerin en iyileri sunuluyor. Uzun zamandır yediğim en iyi akşam yemeklerinden biriydi. Mükemmel bir romantik buluşma noktası olduğunu söyleyebilirim.
We Are Ona, Kaplankaya
Avrupa'nın ve Türkiye'nin en yetenekli genç şeflerinden bazıları, Bodrum'un bir başka pop-up restoran We Are Ona'da. Epey bir para harcansa da gerçekten lüks bir deneyim için kesinlikle gitmeye değer. Türk şef Aykut Doğanok ve "sommelier" Lucy Rosedale tarafından inanılmaz bir şekilde ağırlandık.
Kalamar gibi basit yemekler mükemmel bir şekilde yapılırken, domates carpaccio Türk ürününün farklı kullanımı için mükemmel bir örnekti.
Not:Bodrum'dan körfezin karşısındaki Kaplankaya'ya ulaşmak için feribot transferleri sunuluyor.
Orkide, Gölköy
Kasabadaki tüm yeni restoranlarla birlikte klasikleri de unutmamalıyız. Su üzerinde devasa dut ağaçlarının altına kurulan Orkide, efsane olan meze ve Türk misafirperverliğinin altın standardı.
Mezeler her zaman taze ve servis de hızlı ve özenli. Restoran sahibi Ahmet Erol ve işletmecisi Ethem, bardağınız hiç boş kalmasın diye ve tabaklarınızın her zaman dolu olduğundan emin olmak için her zaman yanınızda. Orkide, klasik bir Bodrum gecesi için favorimiz.
Alt Üst, Yalıkavak
Yakınındaki gösterişli Marina'nın gereksiz şovu olmadan harika kokteyller ve atmosfer... Barın başında Çağlar Yılmaz (The Bar with No Name, İstanbul'dan hatırlayabilirsiniz) bulunuyor.
Yerel meyveler ve taze otlar kullanarak harika klasik kokteyller ve çok iyi yaz içkileri yaratıyor. Bar, şef Emrah Anteplioğlu tarafından yönetilen ve sokak yemeklerinden ilham alan bir menüye odaklanan harika bir mutfakla tamamlanıyor. Çökertme Tacos, ziyaret ederken mutlaka denenmeli.
The Swim Club, Türkbükü
İkonik Ship Ahoy'un olduğu yerde bulunan The Swim Club, gündüzleri plaj ve kafeyken geceleri ise kokteyl bar ve disko.
Rooftop, Geyik ve Kaia gibi popüler barlara, etkinliklere ve gece hayatı efsanesi Minimüzikhol’e yaz boyu ev sahipliği yaptı.
Pideler gün boyunca atıştırmak için harika. Salty Dog kokteyli mekanın imza ürünü. Disko topunun altında yudumlamak için çok doğru tercih.