iPad Mini ve diğerleri aramızda
Teknoloji

iPad Mini ve diğerleri aramızda

San Jose'de yer alan The California Theatre'da Apple'ın yeni tableti ve daha fazlası tanıtılırken tüm yenilikler canlı canlı GQ.com.tr'de.


İki hafta önce 100 milyonunca iPad'in de sahibini buldu. İnternet uzerinde tabletlerden yapılan trafiğin %91'i iPad'den. Dördüncü jenerasyon iPad HDMI çıkışı ve VGA'ya sahip. Bir önceki iPad 2 ile aynı fiyattan satışa sunulacak olan iPad 4'ün 16GB sabit diskli modelinin fiyatı 500 dolar yani bir öncekiyle aynı fiyat.  Bu da teknolojik bakımdan ipad 2 nin artık eskidigi anlamına geliyor.

iPad Mini inceliği sayesinde adeta bir iPhone 5 gibi görünüyor. Sadece 7.2mm kalınlığı olan iPad Mini neredeyse kursun kalemden biraz daha ince. Dördüncü jenerasyon iPad'le kıyaslandığında yüzde 53 daha hafif olan iPad mini'nin ekran büyüklüğü 7.9 inç. Bu da onu Android tabletlerle kıyaslandığında en büyük ekranlı tablet yapıyor. 1024x768 çözünürlüğe sahip ekranıyla onu görüntü kalitesi bakımında iPad 2 ile aynı sınıfa koyuyor. İçindeki teknoloji iPad 2'den biraz daha üstün.

Çift çekirdekli A6 işlemci ile gelen yeni Apple tablet aynı zamanda FaceTime HD kameraya ve 10 saatlik bateri ömrünü de sahip. Tahmin edildiği gibi yeni jenerasyon konektörle birlikte satışa çıkacak olan iPad'in 16 GB hard diskli modeli wi-fi'dan ödün verebilenler için 330 dolar. Şayet internetsiz iPad neye yarar derseniz o zaman 16 GB hard diskli model için 460 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Apple tarihinde üretilen en ince ve en uzun pile sahip olan yeni iPad Mini 2 Kasım'dan itibaren satışa çıkıyor.  

Apple'ın California Theatre'da açıkladığı diğer sürprizlere gelince: Macbook Pro 13 inç bir önceki jenerasyona göre dört kat daha iyi görüntü kalitesine sahip; ekran çözünürlüğü 1560x1600. Aperture gibi programları kullanmak çok daha zenkli hale geliyor. Core i5 ve Core i7 işlemciyle birlikte gelen yeni Mac Pro 13 inç 768 GB flash hafızaya da sahip. Zirvede yenilenen Mac Mini de meraklısının beğenisine sunuldu. USB 3.0, SD card, HDMI, Firewire 800 gibi son teknolojinin gerektirdiği her türlü güncellemeye sahip olan yeni Mac Mini artık 16GB RAM'i garantiliyor. Beklenildiği gibi çift ve dört çekirdekli i5 ve i7 işlemci kullanan yeni Mac Mini  'nin 256GB flaş hafızalı modelinin fiyatı 600 dolar. Bu da onu piyasadaki en ucuz Mac yapıyor.Bir başka güncelleme ise iMac için. Bir önceki jenerasyona göre yüzde 80 incelen iMac, 21.5 and 27 inç büyüklüğünde iki farklı modelde satışa sunulacak. Dört adet USB 3 port, 32GB RAM ve 768GB flaş belleğe sahip iMac'in 3 TB sabit sürücüsü bulunuyor. 21.5 inç ekrana sahip model 1300 dolar fiyat etiketiyle Kasım'da piyasada olacak. 27 inç iMac ise 1800 dolar değerinde ve Aralık'ta piyasada.

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası