Dünyanın en şanslı şanssızı
Popüler

Dünyanın en şanslı şanssızı

Sesi ayrı kendi ayrı güzel Sky Ferreira, DiskolaTa'nın seçtikleri ve haftanın kaçırılmaması gereken etkinlikleri...

Son birkaç yıldır birçok markanın reklam yüzü ve birçok derginin kapak güzeli olarak hayatımıza girmeye başlayan 1992 doğumlu şarkıcı, oyuncu, şarkı yazarı ve model Sky Ferreira'yı rahatlıkla yerkürede şanslı doğanlardan sayabiliriz: Kökeninin Kızılderili, Brezilya ve Portekiz karışımı olmasıyla sahip olduğu seksapeli ve çekiciliği; doğduğu andan itibaren aile yakını olan popun kralı Michael Jackson'ın yanında geçirdiği çocukluk yılları...

Bunlara karşın uzun yıllar boyunca utangaçlığından dolayı okulda konuşamaması hatta sınıf karşısında konuşmak zorunda kaldığında hıçkıra hıçkıra ağladığını söylemesi bugünkü Sky Ferreira'ya baktığımızda inanması güç görünüyor. Kilise korosunda yer alması ve aldığı opera dersleriyle sesini geliştiren genç yıldız kendi yazdığı şarkılarını internette yayınlamasından sonra Madonna, Britney Spears, Jennifer Lopez ve Kylie Minogue gibi isimlere prodüktörlük yapan İsveçli Bloodshy & Avant'ın dikkatini 15 yaşındayken çeker.

İsveçli ikiliyle ilk albümünün hazırlıklarına hemen başlayan Sky Ferreira ilk olarak 2010 yılında ''17'' ve ''One'' adlı şarkılarını çıkarır, ilk albümün de 2011 yılında çıkacağını haber verir. Ancak albüm yerine 2011'de ''As If'' adlı beş şarkılık bir EP çıkarır. ''As If'' enteresan bir şekilde dinleyici kitlesi bulamaz. Pop fanları çok kentli bulduğu gibi diğer bir kesim de çok pop bulur ''As If''i.

Şarkıcı bu yılın başlarında, yeni albümünün çalışmalarına devam ettiğini hatta isminin ''Wild At Heart'' olduğunu, yaz başı gibi çıkacağını ve tarzını -ilk EP'sinin ilgi görmemesi nedeniyle- farklılaştırdığını söylese de albüm yerine yine beş şarkılık ''Ghost'' adlı ikinci EP'sini Ekim 2012'de çıkarttı. ''Ghost'', ''Red Lips'' ve Dev Hynes'ın prodüktörlüğünü yaptığı ''Everything is Embarrassing'' ile ''Sad Dream'' gibi dikkat çeken ve olumlu eleştiriler alan şarkıları içeren genel olarak başarılı bir prodüksiyon olarak değerlendirildi . Özellikle Dev Hynes çalışması ''Everything is Embarrassing''in çok beğenilmesi hakkında Sky Ferreira'nın yorumu ise enterasandı: ''İnsanların beğenmemesine o kadar alışmıştım ki, şarkının bu kadar tutması beklediğim son şeydi''

Bu arada, bir türlü çıkaramadığı albümünün ismi ironik bir şekilde ''I'm Not Alright'' olarak değişen şarkıcının bu albümü -bir aksaklık olmadığı takdirde- önümüzdeki yılın ortalarında çıkacak. Yazının başında şanslı doğanlardan dediğim Sky Ferreira ilk albümünü çıkarmadaki şanssızlığını bakalım kırabilecek mi?



DiskolaTa'nın Seçtikleri

Boys Noize: What You Want (Chromeo Remix)
Elektronik dans müziğinin önemli prodüktörlerinden Berlinli Boys Noize'in bir kaç ay önce çıkardığı ''Out of Black'' adlı albümünün açılış parçasına Kanadalı elektro-funk grubu Chromeo'nun yaptığı süper remiks ile yerinizde duramayacaksınız.

Mikky Ekko: Pull Me Down (Ryan Hemsworth Remix)
Geleceğin büyük yıldızı olmaya aday Mikky Ekko'nun çok beğenilen şarkısının Ryan Hemsworth remiksi orijinalinden bile daha güzel.

Kris Menace feat. Miss Kittin: Hide (Maethelvin Remix)
Kris Menace'in yeni çıkardığı albümü ''Features''tan çıkan ilk single Hide'ın bu yorumu ''chill-space-elektronika'' tarzından hoşlananlar için.

Johnny Jewel: Black & White (A Mix For Autumn)
Ünlü müzisyenin yoğun programı arasında hazırlayıp iki gün önce takipçileriyle paylaştığı ayrıca ''I put together a collage of songs that, for one reason or another…always remind me of Autumn'' diye not düştüğü seti.



Ajanda
 
Mabel Matiz & Nev, Beyoğlu Hayal Kahvesi, 7 Aralık
Yeni neslin yeni sesi Mabel Matiz dinleyicileriyle çok özel bir bağ kurduğu canlı performanslarına devam ediyor. Özel ses rengi, kendine has vokal tekniği, gitar çalımındaki ustalığı, farklı stili ve yazdığı şarkılarla, kısa sürede geniş kitlelerin yakından takip ettiği bir isim haline gelen Nev, 5 yıl aranın ardından yeniden Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde. Mabel Matiz 22:30'da, Nev 00:00'da sahne alıyor.

Art Department, İndigo Club, 7 Aralık
Crosstown Rebels plak şirketinin en hip üyelerinden Jonny White ve Kenny Glasgow'dan oluşan Art Department, İstanbul'a ilk kez konuk olacak.

DFA Label Night: Shit Robot (DJ Set) & Juan MacLean (DJ Set), Babylon, 8 Aralık
Dance punk ve elektronik müziğin en önemli kült plak şirketlerinden DFA, en hareketli iki temsilcisi Shit Robot ve Juan Maclean ile beraber Virgin Radio'nun desteğiyle 8 Aralık Cumartesi gecesi Babylon’a çıkartma yapıyor.

Phonique, Urban Lounge, 8 Aralık
Berlin Deep House’un önde gelen temsilcilerinden biri olan Phonique, Urban Lounge'da performans sergileyecek.

Noir, İndigo Club, 8 Aralık
Kendine has sesi ve tarzıyla plak şirketi Noir Music’i son yıllarda listelerde üst sıralara taşıyan Rene Kristensen, sahnede hayranlarına farklı bir coşku ve deneyim yaşatmayı hedefliyor. Geçen yıl Haze ile birlikte yaptığı şarkı ''Around'' radyoların bir numarası olmuştu.

Natalie Mann, Alt., 10 Aralık
Yeni Zelandalı arp sanatçısı Natalia Mann’in İstanbul’dan ilham alan orijinal quartet projesi Pasif.ist, Alt Caz sahnesinde.

Asaf Avidan, Jolly Joker İstanbul, 12 Aralık / Bios Bar İzmir, 13 Aralık
Son günlerin en sevilen şarkısı One Day - Reckoning Song’u söyleyen Asaf Avidan ilk kez Türkiye’ye geliyor!

DiskolaTa
Blog
Facebook
Twitter
Soundcloud

İZLE
Az Nota ve Sözle Çok Duygu Vermek: Evrencan Gündüz
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası