2024 Yabancı Dizileri Masters of the Air
Popüler

2024'ün En Çok Beklenen Dizileri

Gökyüzündeki Band of Brothers'tan (Masters of the Air) Fallout dizisine kadar, bu yıl harika TV dizileri için bir geri dönüş olacak gibi görünüyor

Yılın son aylarına girdiğimizde, her şey soğumaya ve grileşmeye başlıyor. Lambalarımızın tozunu temizlerken, bahara (ve ötesine) doğru bize eşlik edecek dizilere bakmak bir teselli.

2024, daha fazla Star Wars spin-off'undan uzun zamandır beklenen, geri dönen sezonlara ve iddialı yeni çıkışlara kadar küçük ekranda bazı harikalar sunmak için şimdiden şekilleniyor.

İster takviminizi takip edeceğiniz dizilerle doldurmayı seven biri olun, ister sadece karanlık ve gri günlerin sonunda bir nevi ışık misali izleyecek dizi arıyor olun, işte 2024'ün en çok beklenen dizileri.

True Detective: Night Country (4. Sezon)

Çıkış tarihi: 14 Ocak

Woody Harrelson ve Matthew McConaughey ile güneyin derinliklerinde başlayan antoloji suç dizisi şimdi kuzeye, Alaska'nın pek misafirperver olmayan arazisine gidiyor. Bu yeni dizide Jodie Foster bir seri katilin peşine düşen bir dedektifi canlandırıyor. Neredeyse sürekli gece vakti çalışan bir caniden daha korkutucu ne olabilir? Kana bulanmış kar yığınlarını ve hayatları boyunca çok fazla şey görmüş asık suratlı, monoton polis memurlarını düşünün. Kelimenin tam anlamıyla tüyler ürpertici.

Expats

Çıkış tarihi: 26 Ocak

Çin doğumlu Amerikalı film yapımcısı Lulu Wang, ikinci çalışması olan dokunaklı "Veda" ile adından söz ettirdi. Prime Video tarafından finanse edilen ve başrollerinde Nicole Kidman ve İngiliz aktör Jack Huston'ın yer aldığı Expats, yönetmenin televizyona ilk adımını oluşturacak. Resmi sinopsiste film "birbirine sıkı sıkıya bağlı gurbetçi bir topluluğun canlı yaşamlarını takip ediyor: zenginliğin kutlandığı, arkadaşlıkların yoğun ama bilerek geçici olduğu ve kişisel yaşamların, ölümlerin ve evliliklerin alenen oynandığı - sonra da neşeyle yeniden anlatıldığı" şeklinde tanımlanıyor.

Masters of the Air

Çıkış tarihi: 26 Ocak

Şu sıralar piyasadaki tüm popüler oyuncuları mı bir arada mı görmek istiyorsunuz? Austin Butler, Barry Keoghan, Ncuti Gatwa, Callum Turner ve Jude Law'ın çocuğu Raff Law'dan oluşan oyuncu kadrosuyla Masters of the Air'den başkasına bakmayın. Dizi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Birleşik Devletler Ordusu Hava Kuvvetleri'nin 100. Bombardıman Grubu'nu takip ederken gökyüzüne çıkıyor. Band of Brothers'a eşlik eden bu dizi, o dönemde yükselişe geçen ve gelecek vaat eden süper yıldızlarla dolu bir başka dizi.

The New Look

Çıkış tarihi: 14 Şubat

Bu Christian Dior kökenli hikaye - belki de şimdiye kadar çıkmış GQ tınılı en iyi TV şovu - Ben Mendelsohn'u savaş sonrası başlangıcında, "New Look" moda serisinin lansmanıyla birlikte zarif tasarımcı olarak gösteriyor. Fransızların sevgilisi Juliette Binoche (1996'da The English Patient ile Oscar kazanmıştı) Coco Chanel rolünde, Glenn Close Carmel Snow rolünde ve Game of Thrones'un Maisie Williams'ı Catherine Dior rolünde.

Avatar: The Last Airbender

Çıkış tarihi: 22 Şubat

Aynı adlı son derece popüler animasyon dizisine dayanan bu Netflix dizisi, 2010 yılında izlediğimiz korkunç Avatar: Son Hava Bükücü filminin yanlışlarını düzeltmeyi amaçlıyor. Dizi, insanların elementleri bükebildiği, savaşla harap olmuş bir dünyayı konu alıyor. Bilinen son hava bükücü olan Aang, bu kırılgan dünyada düzeni sağlamak ve dünyayı tamamen ele geçirme planlarını savuşturmak zorunda. Daniel Dae Kim ve bir dizi yeni oyuncu rol alacak.

3 Body Problem

Çıkış tarihi: 21 Mart

David Benioff ve D. B. Weiss, Westeros'un ilkel araçlarını geride bırakarak aynı adlı çok satan romanın bu uyarlamasıyla bilim kurgu oyununa girdiler. Çin Kültür Devrimi sırasında babasının vahşice öldürüldüğünü gördükten sonra ordu tarafından ülkenin uzak bir bölgesindeki gizli bir radar üssüne gönderilen bir astrofizikçiyi konu alıyor. Orada, 1960'larda verdiği kararlar zaman içinde dalgalanır. Bu eser o kadar popüler ki, kısa süre önce ilgisiz bir Çin uyarlaması da yayınlandı.

Fallout

Çıkış tarihi: 12 Nisan

Nisan ayında Bethesda'nın süper mutant video oyunu devinin TV uyarlaması Prime Video'ya geldiğinde hepimiz Fallout'un içinden sürünerek çıkacağız. Tarihsel olarak oyundan ekrana boru hattı Mario warp borusundan daha tıkalı bir tuvalet oldu, ancak tüm işaretler bunun bir hit olacağına dair ve ilk fragman franchise hayranları için heyecanı artırıyor.

Gelecekte kıyamet sonrası Los Angeles'ta, nükleer bir savaşın insanlığı yerle bir etmesinden 200 yıl sonra, yeraltı mahzen sakinlerinin küllerinden yeniden inşa etmek için ortaya çıkmasıyla geçiyor. Kıyamet ve kasvetten ibaret değil: 50'lerin Amerikası'nı dil dolusu hicvi ve iğneleyici mizah anlayışıyla Fallout, kıyamete a-ha'lar getiriyor. Jeiger sayaçlarını hazırlayın.

Bridgerton (3. sezon)

Yayınlandı: 1. Bölüm - 16 Mayıs, 2. Bölüm - 13 Haziran

Daha fazla yıkıma hazır olun! Bridgerton'ın yeni sezonu ekranlara geldiğinde ortalık çalkalanacak ve bu sezon Penelope (Lady Whistledown, eğer bilmiyorsanız) ile Colin arasındaki aşk hikayesine odaklanacak. Geçen sezonun son bölümünde Penelope'yi diğer erkeklere karşı aşağıladıktan sonra, Colin'i tekrar iyi kitaplara sokmak için biraz sıkı çalışmak gerekecek.

Aynı şeyleri - elbiseler, balolar, Regency İngiltere'sine dair belirsiz fikirler - bekleyin ve kısa süre önce Twitter'da Netflix tarafından Mayıs ve Haziran aylarında iki kısımdan oluşan bir sezon olarak yayınlanacağı duyurulan televizyondaki en müstehcen yapım için yerinizi alın.

Renegade Nell

Çıkış tarihi: İlkbahar

Happy Valley, program yapımcısı Sally Wainwright'a bir sonraki projesinde ne isterse yapabilmesi için etkili bir açık çek verecek türden bir televizyon başarısıydı. İlkbaharda Disney+'ta gösterime girecek olan dizide, cinayetle suçlandıktan sonra korkunç bir otoban figürüne dönüşen gerçek hayattan tarihi bir figür olan Nell Jackson'ı Louisa Harling canlandıracak. Bo Bragason ve Florence Keen'in Nell'in kız kardeşlerini canlandırdığı dizide Joely Richardson, Ted Lasso'dan Nick Mohammed ve Trigger Point'ten Adrian Lester da rol alıyor.

House of the Dragon (2. Sezon)

Çıkış tarihi: Yazın

Belki de 2022'nin en hoş sürprizlerinden biri, Matt Smith, Emma D'Arcy ve Paddy Considine'in keyifli sahne oyunculuklarıyla Game of Thrones'un formuna geri dönmesiydi; sonuncusu, güçten düşen Kral Viserys rolünde yılın en az takdir edilen TV değişimini gerçekleştirdi. (O son monolog!! Tüm zamanların en iyi Emmy ödüllerinden biri olarak kayda geçti). İkinci bir Considine'siz sezon için bunu sürdürüp sürdüremeyecekleri açık bir soru, ancak tüm işaretler fantezi cephesinde hakimiyetin devam edeceğini gösteriyor.

The Penguin

Çıkış tarihi: Sonbahar

Colin Farrell, 2022 yapımı The Batman'deki Gotham'ın en büyük suç lordu rolünü yeniden canlandırmak üzere protezlere geri dönüyor. HBO'nun Max kanalında yayınlanacak olan dizi Oswald Cobblepot'un şehrin yeraltı suç dünyasındaki yükselişini konu alacak ve sekiz bölümden oluşacak. Dizi hakkında henüz fazla bir şey bilinmiyor, ancak organize suçun gölgeleri de böyledir, biliyorsunuz değil mi?

Başlangıçta 2024'ün başlarında gösterime girmesi planlanan Penguen, geçen yıl Hollywood'u vuran ve her şeyi altı ay boyunca donduran oyuncu grevleri nedeniyle ertelenmişti. Max'in Kasım ayında yaptığı bir ön izleme, Penguen'i artık sonbaharda izleyebileceğimizi gösteriyordu.

The Acolyte

Çıkış tarihi: 2024'te 

Takip etmeniz gereken Star Wars dizilerinin sayısı için ayrı bir fihriste ihtiyacınız olabilir. Önümüzdeki yıl ekranlarımıza gelecek olan Acolyte, ana Star Wars filmlerinin olaylarından önceki Yüksek Cumhuriyet döneminde geçecek. Yarı suç prosedürü, yarı uzay macerası olan dizi, galaksinin ortaya çıkan karanlık güçlerini, gelecek olanlara dair uğursuz bir anlayışla takip edecek. Dizinin başrollerinde The Good Place'den Manny Jacinto, Squid Game'den Lee Jung-jae ve Amandla Sternberg yer alacak.

Star Wars meraklıları için iyi haber: Belirli bir vizyon tarihi henüz belli olmasa da Disney+, The Acolyte ile 2024 yılında bir yerlerde karşılaşacağımızı doğruladı.

The Boys (4. sezon)
Çıkış tarihi: 2024 yılında

Yayında olan en kanlı süper kahraman dizisi 2024'te dördüncü sezonu için geri dönüyor ve Homelander'ın tam faşist-komik-Nazi-baba moduna geçmesini ve göz lazerleriyle bir iki soykırım yapmasını bekleyebiliriz. Tabii Butcher'ın bu konuda yapacak bir şeyi yoksa (nalları dikmeden önce). The Walking Dead hayranları, bu dizinin kendi Negan'ı Jeffrey Dean Morgan'ın, burada imzası olan beyzbol sopası olmadan tanıtıldığını görmekten heyecan duyacaklar. Megaloman katiller topluluğuna karşı bir işe yarayacağından değil, her neyse.

Dune: Prophesy

Çıkış tarihi: 2024 yılında

Dune, henüz kesinleşmese de Sonbahar'da yayınlanacak bir diziyle kendi TV spin-off'una kavuşacak, son bilimkurgu serisi olacak ve Bene Gesserit mezhebinin kökenlerini konu alacak (ne gariptir ki dizinin orijinal adı The Sisterhood'du). Şu aşamada ne hakkında olacağı konusunda bir fikrimiz yok ama güncellenen alt başlığın Denis Villeneuve'ün ilk filminde Timmy Chalamet tarafından canlandırılan Paul Atreides'le ilgili kehanete atıfta bulunduğunu tahmin ediyoruz. Ama kim bilir?

Industry (3. sezon)

Muhtemelen gidecek bir yeri olmadan ve kariyeri çamur içindeyken Pierpoint'ten belirsiz bir şekilde kovulduğunda, Industryi'nin 2. sezonu bir uçurumun nükleer dereceli bir patlamasıyla sona erdi ya da ne oldu? Tek beklentimiz (ve umudumuz) üçüncü sezonun da birinci ve ikinci sezon kadar acımasız, seksi ve hırçın olması ki bu iki sezon bir araya geldiğinde, Uncut Gems'in çılgın heyecanı ve Sopranos'un sağlam karakter çalışmasıyla, uzun zamandır gördüğümüz en iyi TV draması ortaya çıktı. Daha fazla Ken Leung istiyoruz.

2024'te gösterime gireceği onaylananlar:

The Sympathizer

Çıkış tarihi: Belli değil

Marvel'ın yeniçağ kültürünü ele geçirmesinin bize öğrettiği bir şey varsa, o da Robert Downey Jr'a sahipseniz, ondan en iyi şekilde yararlanmanız gerektiği. Sempatizan'da, 1970'lerin Los Angeles'ındaki Güney Vietnam toplumuna sızan bir Vietkong casusu hakkındaki bu hikayede, belirsiz The Man kavramını oluşturan tüm karakterleri canlandırarak bir kılık değiştirme ustasını oynuyor. Güney Koreli efsanevi auteur Park Chan-wook tarafından yönetilen dizi, yarı gerilim yarı hiciv olarak tanımlanıyor.

The Night Manager (2. Sezon)

Çıkış tarihi: Belli değil

The Night Manager'ın ilk sezonu 2016'da ekranlara geldiğinde ve bizi Tom Hiddleston'ın canlandırdığı eski asker Jonathan Pine ile tanıştırdığında dünya dizlerinin üzerine çökmüştü. John le Carré'nin romanından uyarlanan dizi, 10'lu yıllarda bıraktığımızı düşündüğümüz kurnaz ve seksi bir casusluk teklifiydi. Ancak, bu yıl sadece The Night Manager'ın değil, Hiddleston'ın da geri döneceği açıklandı. Bu casusluk macerasının bizi nereye götüreceği (ve ne zaman başlayacağı) konusunda henüz bir bilgi yok. Çekimlerin geçen yılın sonlarında başlaması bekleniyordu, bu da bize 2025'in başlarında olmasa bile 2024'te vizyona girebileceğini gösteriyor.

Rivals

Çıkış tarihi: Belli değil

Jodhpur'larınızın tozunu alın ve arsız kelime oyunlarından oluşan hafıza kutunuzu açın, çünkü Jilly Cooper 2024 yılında en çok satan kitabı Rivals'ın uyarlamasıyla yeniden doğuyor. 1980'lerin Britanya'sının atçılıkla uğraşan elitlerini takip eden Rutshire Günlükleri'nin bir parçası olan hikaye, TV kanalı yöneticileri arasındaki rekabeti konu alıyor. Dizinin başrollerinde David Tennant, Aidan Turner ve Danny Dyer yer alacak. Seks, güç mücadeleleri ve birkaç yırtık binici ceketi bekliyoruz. 

Squid Game (2. Sezon)

Çıkış tarihi: Belli değil

Netflix'in bugüne kadar yayınladığı en büyük dizi elbette ikinci bir diziye kavuşuyor. Nasıl olmasın ki? Toplumdaki en borçlu insanlara uygulanan ölümcül bir oyunu konu alan ilk serinin bir uçurumla bitmesi iyi oldu. Büyük kazancı evine götüren Gi-hun, gözünü şeytani oyunlarını oynamaya devam edebilmek için sessiz kalmasından başka bir şey istemeyen oyun ustalarına dikti. 2. Sezon delikleri ardına kadar açacak gibi görünüyor, ancak yayın tarihinin verilmesi için (umarız uğursuz oyun alanı hoparlörlerinden değil) bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Wednesday (2. sezon)

Çıkış tarihi: Belli değil

Dünyanın en huysuz kızı ikinci raunt için geri dönecek. Wednesday'in ilk sezonu Stranger Things 4. sezonun izlenme rekorlarını yıldırım hızıyla kırdı, bu yüzden Addams Ailesi spin-off'unun daha fazlası için geri dönmesi çok doğal. Jenna Ortega'nın asık suratlı kardeşini canlandırdığı bu yeni bölümde kız, serserilerin gittiği yatılı bir okul olan Nevermore Academy'de eğitim görüyor. Birinci sezonda gerçek bir canavarı savuşturduktan sonra, ikinci tur için daha pek çok canavarca ve ailevi savaş var.

You (5. sezon)

Çıkış tarihi: Belli değil

Tekrar merhaba (ve tekrar ve tekrar ve tekrar). Joe Goldberg'den kurtulamazsınız - ne de olsa sapıklar böyledir. Bir sapık, umutsuz romantik, katil ve kitap tutkunu hakkındaki You dizisinin beşinci sezonu son bir sezonla geri dönüyor ve New York'ta her şeyin başladığı yere ulaşıyor. Joe, küçük kirli sırlarının (çoğunu) bilen Kate ile mutlu bir yuva kurmuş ancak eve dönüşler her zaman birkaç buluşmayı da beraberinde getirir. Netflix'e göre, tanıdık bir yüz Joe'ya musallat olmak için geri döndü ve ardında bıraktığı devasa kurban listesiyle, intikamcı herkesin tahmini olabilir. 

Dizinin başlangıçta 2024'te yayınlanması planlanıyordu, ancak yazar ve oyuncu grevleri dizinin 2025'e ertelenmesine neden olabilir. Bunu sadece zaman gösterecek.

BU İÇERİK İLK OLARAK BRITISH GQ WEB SİTESİNDE YAYINLANMIŞTIR.

İZLE
Serenay Sarıkaya GQ Global Creativity Awards Gala Gecesine Hazırlanıyor
İLGİLİ İÇERİKLER
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası