Instagram mercek altında
Teknoloji

Instagram mercek altında

Instagram artık sadece bir uygulama değil, adeta bir sosyal fenomen. Paul Tellefsen çektiği belgeselde onu mercek altına alıyor.

"Instagram Is" Texas Üniversitesi'nde son sınıfta okuyan Paul Tellefsen için aslında sadece bir mezuniyet projesiydi. Tellefsen'ın amacı bugün tam bir sosyal fenomen haline gelen Instagram'in orijinal ve otantik yanını insanların gözünden aktarmaktı.

Proje kısa sürede gelişti ve kendi başına bir belgesel haline geldi. Instagram kullanıcılarının tecrübelerini dile getirdiği, kendi gözlerinden anlattıklarıyla şekillenen belgesel, insanlar üzerinde nasıl bir etki bırakıyor, neden diğer fotoğraf paylaşım uygulamasının yanında bu kadar çok tercih ediliyor iyi bir mercek tutuyor.

Kendi başına bir hayat biçimi olmasa da paylaşılan fotoğraflar aracılığıyla takipçileri üzerinde büyük bir etkisi bulunan çağın fotoğraf paylaşım uygulaması dijital fotoğrafçılığa da bambaşka bir boyut kazandırıyor.

Instagram ve etrafında oluşan geniş kitle ve tecrübelerinin 25 dakikalık bir özeti niteliğindeki belgeselin tamamını aşağıda seyrebilirsiniz.

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası