Apple büyüyor
Teknoloji

Apple büyüyor

Apple tablet ve akıllı telefondaki dişli rakibi Android'lerle boyut rekabetine giriyor. Artık kullanıcıları daha büyük iPhone ve iPad'ler bekliyor.

Başlık sizi yanıltmasın. Apple hisseleri her zamanki yerinde ama firmanın en popüler ürünleri arasına giren iPhone ve iPad'e dair sıcak dedikodular var.

Teknoloji dünyası geçtiğimiz Mayıs ayında Apple'ın daha büyük ekrana sahip iPhone ve iPad'leri test etmeye başladığını konuşmaya başladı. Wall Street Journal'ın eline ulaşan bilgilere göre Amerikalı teknoloji devi 12.9 inç büyüklükte ekrana sahip iPad'i ve ekran büyüklüğü diyagonal olarak 4.7 ve 5.7 inç büyüklüğünde iPhone'ları test etmek için kolları sıvadı.

Bu noktada kuşkusuz herkesin aklına takılan soru aynı: Acaba bahsi geçen dev ekran iPhone ve iPad'lerin seri üretimine geçilecek mi? Bu sorunun cevabını bekleyip göreceğiz. Fakat bu esnada konuyla ilgili neler konuşuluyor bilmekte yarar var.

Apple 2013 sona ermeden yine 9.7 inç büyüklüğünde 2048x1536 retina ekran iPad'i piyasaya sürecek fakat onu bir önceki jenerasyondan ayıran en önemli özelliği diğerlerine göre çok daha ince ve hafif olması.

Aynı üretim mantığı iPhone 5 için de geçerli olacak. Yıl sonunda çıkması beklenen iPhone 5S'in ise daha düşük maliyet ve dolayısıyla son kullanıcı için çok daha ekonomik olan farklı renklere sahip plastik versiyonuyla meraklısına ulaşacak. 

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası