Amerikan başkanlık seçimlerinde rekabet gitgide kızışırken ünlü isimler de renklerini yavaş yavaş belli etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Hollywood'un güzel yıldızları Natalie Portman ve Scarlett Johansson, Barack Obama'ya destek verdiklerini açıkladılar. Hatta dün gerçekleşen Demokratik Parti kongresinde Scarlett Johansson kürsüye çıktı ve hayranlarını Bay Başkan'a destek vermeye çağırdı.
Elbette Obama'ya destek veren sadece Johansson değildi. Desperate Housewives dizisinin fettan Latin dilberi Gabrielle rolüyle tanıdığımız Eva Longoria ve akademi ödüllü aktör Tom Hanks kongreye katılan ünlüler arasındaydı. Büyük müzisyenler James Taylor, Marc Anthony ve Mary J. Blige da şarkılarıyla Obama'ya sevgi ve saygılarını sundular.
Pop kültürünün esas memleketi olarak tabir edebileceğimiz Birleşik Devletler'de yapılacak bir seçimde yıldızların önemli birer etki unsuru olduğuna elbette ki şüphe yok. Tabii bu önemli unsurların ne derece etkili olduğu seçimlerden sonra belli olacak.