Centilmen Erkeğin Gardırop Kuralları
Stil Danışmanı

Centilmen Erkeğin Gardırop Kuralları

Gardırobunuzu ne kadar verimli kullanabiliyorsunuz? Erkeğin olmazsa olmazları, doğru takım elbise seçimi, jilet gibi görünmeniz için tüyolar... Sizi bahara hazırlıyoruz.

Öncelikle her erkeğin gardırobunun vazgeçilmezi olan giysilerin yoklamasını yapalım:

 

* Lacivert bir blazer ceket

* Lacivert ya da gri bir takım elbise

* Bir denim pantolon

* Takım elbiseleriniz ve denim pantolonlarınızla giyebileceğiniz en az iki farklı beyaz gömlek

* Bej chino pantolon

* Düz beyaz, lacivert, gri melanj renklerde V ve bisiklet yakalı birkaç tişört

* Düz, V yaka lacivert bir triko

* Trençkot

 

Evet beyler, kaç eksiğiniz olduğunu not alın ve ikinci aşamaya geçelim. Sırada bu demirbaşlarınızı en son ne zaman güncellediğiniz sorusu var. Takım elbiseleriniz 90’lı yılların kesimlerine sahipse acilen son model teknolojiyle vücut formunda kalıplardan üretilmiş takım elbiselerin peşine düşmelisiniz. Sonuçtan emin olmak için önce 90’ların takımını, ardından son model takım elbisenizi giyip aynanın karşısına geçmeniz yeterli olacaktır. Aynı durum, blazer ceket ve denim pantolonunuz için de geçerli. 

Sıklıkla kullandığınız bu parçalar, asla eski ve demode görünmemeli. Bir-iki yılda bir takım ve ceketlerin, her sezon başında da gömlek, tişört, triko ve pantolonların yenilerini dolabınıza ekleyin.

Son olarak, ceket ve gömleklerinizi sizden çok askıların taşıdığını unutmayın. Bu konuda yaptığınız doğru seçimlerin sonucundan memnun kalacaksınız:

Takım elbise için:

“Free friday” ve “Smart casual” popülerliği sayesinde takımlar üstümüzden çok dolapta vakit geçirir oldu. Takım elbiselerin yapısını ve şeklini korumak için, omuz vatkalı geniş askılar en ideal seçenek. Kırışıklıkları önlemek içinse askı aralarını mümkün olduğunca açmakta fayda var. Kendinizce bir gardırop diziliminiz elbette vardır, ancak mekanda ferahlık ve sabah ne giymeliyim derdini hafifletmek için takımları peş peşe asmaktansa “takım elbise-gömlek-pantolon” sıralamasını da bir deneyin.

Gömlek için:

Gardırobunuzda varsa kuru temizlemeci askılarınızdan acilen kurtulun. Onlar sadece eve gelene kadar gömleklerinize eşlik etmeli. Sağlam ahşap gömlek askıları iyi bir yatırımdır ve gömleklerinizin ütüsünün çok daha uzun süre bozulmadan dayanmasını sağlar. 

Pantolon için:

İyi bir pantolon askısı kat izini kırışığa çevirmeyendir. Bir-iki günden fazla katlamalı askıda kalan her pantolonun keskin bir kırışık sorunu olur. İçi keçeyle desteklenmiş tutamaçlara sahip ahşap pantolon askıları, kat izini en görünmez kılan askılardır.

HANGİ CEKETİ NEYLE GİYMELİ?

16-02/22/kruvaze-ceket-gq.jpg

Güncellenen kruvaze ceketleri klasik, düğmeli yaka gömleklerle eşleştirin. Ceketinizin yaka genişliğiyle gömlek yaka büyüklüğünün paralel olması önemli. Bu kombinasyonda genişlikleri çok değişmeyen triko kravatları tercih edebilir ya da kravat takmadan yaka mendili kullanabilirsiniz. Pantolonunuzun geniş paça olmamasına özen gösterirseniz, bacak boyunuz daha uzun görünecektir.

16-02/22/modern-kesim-ceket-gq.jpg

Modern kesimli, dar yaka takım elbiseler iş hayatında olduğu kadar, davet ya da yemekler için de bir alternatif. Genelde slim-fit olan bu takımların içine küçük ya da orta genişlikte tulum yaka (üstünde dikiş görünmeyen yakalar) gömlekler seçilmeli ve düz ya da küçük desenli, 7.5-8 cm’lik ince kravatlar tek kat bağlanarak kullanılmalı. Altına giyeceğiniz pantolonun paça genişliğini de mutlaka kontrol edin. 18-19.5 cm idealdir.

16-02/22/klasik-kesim-ceket-gq.jpg

Klasik kesim, geniş yakalı takım elbiseler formal tavrın vazgeçilmezi. Orta ya da geniş İtalyan yaka gömlekler bu ceketler için en ideal seçim. Dikkat etmeniz gereken, asla dar kravatlara yönelmemek. 8.5-9 cm genişliğinde verev kalın çizgili ya da geometrik desenli kravatları çift tur bağlayabilirsiniz. Pantolon tercihiniz pilili ya da pilisiz olabilir ancak ütü izi olmasına dikkat edin.

İZLE
Yılın Stil Sahibi Adamı: Murat Tamgüç
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası