Bize her gün Sevgililer Günü diyenlerden de olabilirsin, öyle olsun tabii. Zaten olay şartlar müsaitse biraz keyiflenmek için gösterilen çaba ve paylaşılan andan ibaret. Yemeksiz olmaz, sevdiğin için yemek yapmanın değeri başka bir şeyle kıyaslanmaz. Tek başına şölen gibi bir tabak hazırlamak yeterli olacaktır. İşte tarifler:
Linguine Zia Maria
Malzemeler:
Domates Sos İçin;
Makarna;
Hazırlanışı:
Tencereye zeytinyağı ve domatesleri koyup 1 saat kaynatılır.
Soğan, havuç, kerevizi el blenderinden çekip kaynayan sosa eklenir.
Ocaktan almadan önce sarımsak, adaçayı, biberiyeyi kızgın bir tavada zeytinyağı ile 2 dakika pişirilir. Hazırlanan yağ süzdürülerek alınıp, sosa eklenir.
Son olarak tuz ve karabiber eklenip el blenderinden çekilerek sos hazır hale getirilir.
Makarna kaynar tuzlu suda 8 dakika pişirilir.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile sarımsak, meksika biberi, maydanoz ve karides pişirilir.
Kiraz domatesler küp doğranarak içine ilave edilir. 20 gr domates sos ve kuşkonmaz eklenir. Haşlamış olduğumuz makarna eklenerek kısık ateşte sosla beraber 3 dakika pişirilerek servis edilir.
Afiyet Olsun
Fettucine Bianco
Malzemeler:
Ragu Bianco Sos için:
Beurre Blanc: (Tereyağı Sos)
Makarna;
Hazırlanışı:
Ragu için: havuç,kereviz, soğan ve sarımsak el blenderinden çekilir.
Kızgın tavada az zeytinyağı ile beraber kıyma pişirilir. Blenderden çekilen sebzeler ilave edilir, sebze suyu eklenir. 1 saat kısık ateşte kaynatılarak sos hazır hale getirilir.
Beurre blanc için : tavaya şarap koyularak %50 si çekene kadar kaynatılır.
Içerisine tereyağı ilave edilerek kısık ateşte çırpılarak kıvamlı bir sos elde edilir. Tuz ilave edilir.
Makarna kaynar ve tuzlu suda 3 dakika haşlanır.
Hazırlanan ragu sos bir tava da ısıtılır, içerisine haşlanmış makarna ekleyerek 3 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
Servis etmeden hemen önce 50 gr tereyağı sos ve rende parmesan eklenir.
Üzerine son olarak dilimli trüf mantarı koyularak servis edilir.
Afiyet Olsun
Ossobuco (Dana İncik)
Malzemeler:
Ossobuco için:
Risotto için;
Hazırlanışı:
Ossobuco (dana incik) için hazırladığımız tüm malzemeleri 1 tepsiye koyulur.
Dana İnciğin üzerini geçecek kadar sebze suyu ilave edilip üzeri kapak ile kapatılır ve 140 derecede 5 saat pişirilir.
Ayrı bir tavada risotto pirinci renk almadan kavurulur.
Beyaz şarap ilave edilir, sebze suyu eklenir, son olarak tereyağı ve permasan ile tatlandırılıp ocaktan alınır.
Servisi için tabağa hazırlamış olduğunuz risotto pirinci ve üzerine ossobuco (dana incik) koyularak servis edilir.
İsteğe göre ossobuco’ları pişirdiğimiz sebzeli su el blenderinden geçirilerek süzülüp sos olarak etin üzerine koyulabilir.
Afiyet Olsun