Oscar 2024 Kazanan Tahminleri Getty Images
Popüler

Oscar 2024'te Kimler Ödül Alacak?

Tahminler, Dolby Tiyatrosu'ndan kimin koltuğunun altında bir Oscar ile ayrılacağı konusunda çok net! İşte istatistiklere göre Oscar 2024'ten ödülle ayrılacak isimler ve filmler.

2024'ün Oscar ödüllerini kimlerin kazanacağını öğrenmeye bir haftadan az bir süre kaldı ama herkes cevapları şimdiden öğrenmek istiyor. Gerçek şu ki, en son SAG Ödülleri'ne bakarsak, altın heykelciği almak için Dolby Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak olanların kim olacağı oldukça açık görünüyor.

Ancak, daha da fazla kesinliğe ihtiyacımız varsa, o zaman en iyi müttefikimiz matematik olacaktır. The Hollywood Reporter yazarı Ben Zauzmer tüm sonuçları tahmin etmek için matematiksel modelini kullandı ve adayları doğru tahmin ettiği düşünülürse, bunu bir kez daha yapması beklenebilir.

Dolayısıyla, rakamlar Oppenheimer'ın 11 Mart törenini tamamen silip süpüreceğini gösteriyor. Oppenheimer'ın En İyi Film Oscar'ını kazanma şansı %78,4 iken, ikinci sıradaki Poor Things'in şansı %4,9.

Nolan'ın en iyi yönetmen dalında ilk Oscar'ını kazanma şansı %70,1 ve Cillian Murphy'nin de en iyi erkek oyuncu dalında ilk heykelciğini alma şansı %76,9. En iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Robert Downey Jr'dan bahsedersek bu oran %90,6'ya yükseliyor.

Ancak en iyi kadın oyuncu Oscar'ı hiç de net görünmüyor. Lily Gladstone ve Emma Stone şu ana kadar ödülleri paylaşıyorlardı, ancak The Moon Killers'ın başrol oyuncusunun SAG'ı, Stone'un %42'sine karşı %43,2'lik çok küçük bir avantaj sağladı.

Aynı durum, %91,3 gibi ezici bir oranla Those Who Remain filmiyle Da'Vine Joy Randolph'a gideceği neredeyse kesin olan yardımcı kadın oyuncu dalında geçerli değil. En yüksek yüzdeyle ikinci olan Emily Blunt'ın oy oranı ise sadece %2,7. Matematik bu kadar net.

Ne yazık ki bu tahminlere göre The Snow Society En İyi Yabancı Film ödülünü kazanamayacak çünkü %11,5 olasılıkla ikinci sırada yer alırken The Zone of Interest %74'e yükseliyor.

Akademi Ödülleri yarışında bugüne kadar yaşanan her şeyin matematiksel analizine göre 2024 Oscar'ının kazananları bunlar olacak. Sürprizler görecek miyiz? Her şey olabilir, Pazartesi sabahının erken saatlerinde öğreneceğiz

Bu içerik GQ Espana websitesinde yayınlanmıştır. 

İLGİLİ İÇERİKLER Akademi Ödülleri
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası