2022 Oscar’larını Kim Kazanacak?
Güncel

2022 Oscar’larını Kim Kazanacak?

Bu yılki Oscar törenine sadece birkaç hafta kala, GQ tahminlerine göre işte kazananlar! Ve muhtemelen kazanamayacak olanlar.

Son yıllarda Oscar'ların gerçekten önemli olup olmadığı konusundaki spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Sorgulanması da gayet adil: geçen yıl, izleyici rakamları %58 oranında düşerek yeni bir alt rekor kırdı; Parazit'in bir yıl önceki tarihi galibiyetinin olduğu tören şimdiden tüm zamanların en az izlenen töreni oldu. Sonuç olarak, Akademi 2022'de işleri hareketlendirmeye çalıştı, üçlü bir ev sahipliği söz konusu- Regina Hall, Amy Schumer ve Wanda Sykes -  ana yayında verilen bir dizi ödülü iptal etti, bu hamle sektörde neredeyse herkesin tepkisine neden oldu.

Tüm bunların gölgesinde bile, Oscar’lar hala en büyük kültürel prestije ve bilet satışlarında önemli bir etkiye sahip olmakla övünüyor. En İyi Film ödülünü kazandıktan sonra Parasite, gişede aniden %234 artış gördü; bu, İngilizce olmayan uluslararası bir film için olağanüstü bir sonuç. Açık konuşmak gerekirse, bu on yılın en büyük "Oscar etkisi”ydi, ve kazananların çoğu, bir zaferin ardından önemli bir izleyici artışı görüyor.

BAFTA ve Critics Choice Ödülleri’nden sonra durum çok daha net, işte GQ’nun heykelcikleri kimin alacağına dair tahminleri.

2022 OSCAR Ödül Töreni Türkiye Saati ile 28 Mart'ta sabaha karşı yapılacak.  

British GQ

İZLE
Deniz Tortum’dan Belirsizlik Çağında Hayatı Olumlama
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası