Evde olduğumuz dönemde yapabileceğimiz en iyi aktivitelerden biri de kitap okumak. Gerek anlattıkları hikayelerle, gerekse unutulmaz karakterleriyle mutlaka okumanız gereken 15 kitabı sizin için mercek altına aldık.
Ernest Hemingway, A Moveable Feast (Paris Bir Şenliktir)
Amerika'nın en ünlü yazarlarından Ernest Hemingway'in kaleme aldığını bu roman Hemingway'in 1920'lerde Paris'te geçirdiği anılara odaklanıyor.
F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby (Muhteşem Gatsby)
1920'ler Amerikan toplumuna ışık tutan The Great Gatsby, genç ve yakışıklı Jay Gatsby'nin yaşadığı aşka, zenginliğe ve entrikalara odaklanıyor. 20. yüzyıl Amerikan edebiyatının en iyi örneklerinden olan roman mutlaka okunması gereken eserlerden biri.
Franz Kafka, The Trial (Dava)
Joseph K. bir sabah uyandığında kendisini sebebini anlamadığını bir suç yüzünden dava edilmiş bir şekilde bulur. 20 yüzyıl korku çağının en iyi tasvirlerinden biri olan bu Kafka klasiği mutlaka okunması gereken eserler arasında yer alıyor.
J. D. Salinger, The Catcher in the Rye, (Çavdar Tarlasında Çocuklar)
Modern zamanların başyapıtlarından biri olan Çavdar Tarlasında Çocuklar, J. D. Salinger'in en büyük eseri olarak biliniyor. Ergenlik çağındaki bir çocuğun dünyayı keşfetmesini odak noktasına taşıyan roman, Amerika'nın toplumsal yapısına da ışık tutmayı başarıyor.
Dino Buzzati, Il Deserto dei Tartari (Tatar Çölü)
Dino Buzzati'nin en önemli eserlerinden biri olan Tatar Çölü, Teğmen Drago'nun görevini yerine getirmek için sınır kalelerinden birisine gitmesine odaklanıyor. Orada kısa süre kalmayı planlayan kahramanımız için bu serüven çok daha farklı sonuçlanıyor.
George Orwell, 1984
Bireyselliğin yok edildiği, zihnin politik düzen tarafından yıkandığı ve insanların makineleştiği totaliter bir geleceğe odaklanan 1984, şüphesiz ki dünya edebiyatının belki de en önemli eseri. George Orwell'in 1949'da yayınladığı bu yapıt hala en çok satan romanlar arasında.
Albert Camus, L'étranger (Yabancı)
Albert Camus'un en önemli eseri olarak bilinen Yabancı, giriş cümlesiyle bile kendini içine çeken bir başyapıt.
Jack London, Martin Eden
Jack London'un şaheserlerinden biri olan Martin Eden, yazar olma isteğiyle yapıp tutuşan işçi genç bir adamı konu ediniyor.
Yaşar Kemal, Deniz Küstü
Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Yaşar Kemal'in 1978'de yayınladığı Deniz Küstü, usta yazarın gözünden İstanbul'u anlatıyor. Şehrin dokusunun bozulmasını, çevresel olayları ve denizi anlatan bu eser mutlaka okunması gereken klasiklerden.
Gabriel Garcia Marquez, One Hundred Years of Solitude (Yüzyıllık Yalnızlık)
Gabriel Garcia Marquez'in 1967'de Meksika'ya ilk gidişinde kaleme aldığı bu başyapıt, ünlü yazarın en önemli eseri olarak görülüyor. Gerçekçi anlatımın yanında fantastik bir hikayeyi de içinde barındıran roman mutlaka kütüphanenizde yer almalı
Milan Kundera, The Unbearable Lightness of Being (Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği)
Milan Kundera’nın 1982’de kaleme aldığı bu kitap, dört farklı birey etrafında şekilleniyor. Toplumun birçok farkı yönüne ışık tutan ve soğuk savaş dönemini de gözler önüne seren kitap unutulmaz bir aşkı da içerisinde barındırıyor.
James Baldwin, Go Tell It on the Mountain (Git Bunu Dağlara Anlat)
Baldwin'in 1954'de yayınlanan bu romanı, Harlem’de genç bir vaiz olarak yaşadıklarını yansıtıyor. Irk sorunlarına açıkca değenen bu kitap Amerikan edebiyatının önemli çalışmalarından.
Vladimir Nobakov, Lolita
Vladimir Nobakov'un sansasyonel romanı Lolita, oldukça ses getiren ebedi eserlerden biri. Yayınlandığı dönemde ve sonrasında da oldukça konuşulan bu roman Humbert Humbert adlı bir karakterin genç kızlara karşı tutkusunu konu ediniyor. 1962'de ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in beyaz perdeye taşıdığı bu eser günümüzde de en çok satan eserler arasında yer alıyor.
Harper Lee, To Kill a Mockingbird (Bülbülü Öldürmek)
Harper Lee'nin 1960'da kaleme aldığı Pulitzer ödüllü romanı Bülbülü Öldürmek, modern Amerikan edebiyatının en önemli kitaplarından biri. Amerikan toplumunu, ırkçılığı ve adaleti temel noktasına alan kitap herkesin okuması gereken nadir eserlerden biri
Jean-Paul Sartre, Nausea (Bulantı)
Jean-Paul Sartre'nin ilk edebi eserlerinden biri olan Bulantı, Roquentin adlı bir adamın dünyaya karşı duyduğu tiksintiyi konu ediniyor. Varoluşşal edebiyatın en önemli eserlerinden biri olan Bulantı, halen en çok satan romanlardan bir tanesi.