2024 Paris Olimpiyatları'nda Türk Sporcuların Aldığı Sonuçlar Getty Images
GQ Sports

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türk Sporcuların Aldığı Sonuçlar

102 sporcu ile 18 dalda yer aldığımız 2024 Paris Olimpiyatları bugün son eriyor. Hatırlanacak pek çok ana imza atan sporcularımız 5 bronz ve 3 gümüş olmak üzere 8 madalya kazandı.

Türkiye'nin Olimpiyat tarihinde bir ilk

10 metre havalı tabanca karma kategorisinde gümüş madalya sahibi olan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç takım olarak Türkiye'nin Olimpiyat tarihinde atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazandı. Yusuf Dikeç tavrı ve başarısıyla Paris 2024'ün sembollerinden birine dönüştü.

Boksta 3 Madalya

Boksta kadınlar 54 kiloda Hatice Akbaş, finalde Çinli rakibi Yuan Chang'a yenilerek gümüş madalya kazandı.

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türk Sporcuların Aldığı Sonuçlar

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye  gümüş madalya kazandırdı ve Olimpiyatlar tarihinde boksta 2 madalya kazanan tek sporcu olarak tarihe geçti.

Bir diğer milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman 57 kilo yarı final karşılaşmasında  bronz madalya kazandı.

Gözler Mete Gazoz'daydı

Klasik Yay Erkek Takımı'nı oluşturan Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış bu kategoride ülkemize bronz madalya getirdi.

Taha Akgül'den ringe madalyalı veda

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türk Sporcuların Aldığı Sonuçlar

Milli güreşçimiz Taha Akgül, serbest stil 125kg bronz madalya karşılaşmasında Kırgızistan'dan Aiaal Lazarev'i 7-0 yendi ve bronz madalya aldı. 3. Olimpiyat madalyasını kazanan Akgül Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ise bronz madalya kazanmıştı. Akgül bu karşılaşmayla kariyerini noktaladı.

Bir diğer güreşçimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, 68 kiloda Kuzey Koreli Sol Gum Pak karşısındaydı ve rakibini  4-2 yenerek Türkiye'ye bronz madalya getirdi.

Son Madalya Taekwando'dan

Milli taekwondocumuz Nafia Kuş Aydın Britanya'dan Rebecca McGowan'ı 2-1 yendi ve Olimpiyat 3'üncüsü olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

Yüzmede bir ilk

Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, erkekler 1500m serbest finalinde 14:41.22 performansıyla dünya gençler rekorunun sahibi oldu.  16 yaşındaki yüzücü, 5.'lik derecesi getirdiği Paris 2024'te Olimpiyat Oyunları tarihinde final yüzen ilk Türk sporcu olarak adını yazdırdı.

İLGİLİ İÇERİKLER Paris 2024 Team Türkiye
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası