GTO Great Teacher Onizuka (1998)
Anime’den uyarlanan bu dizi öyle çok popüler oldu ki ardından iki televizyon dizisi çekildi. Hala çok izleniyorlar.
Okulda geçen Anime’lerin pek çoğunda zorbalık temasına yer veriliyor, GTO’da onlardan biri. Onizuka, öğretmenlik kariyerine yeni başlayan eski bir motosiklet çetesi üyesidir. Alışılan öğretmen tarzından oldukça uzaktır ve öğrencilerinin problemlerine ve zorbalığa daima alternatif çözümleri vardır. Öğretmenliğe olan yaklaşımı yüzünden eleştirilse de öğrencilerinin hayata bakış açısını değiştirmeyi başarmıştır. Hem eğlenceli hem de deneyimlediğimiz bazı şeyleri bize sorgulatan bir yapım olduğu için izleyicisi tarafından çok beğenilmiştir. İzledikten sonra “Keşke Onizuka benim de öğretmenim olsaydı” der misiniz? Yüksek ihtimalle evet.
Alice In Borderland (2020)
Kısa olduğu için değil, oldukça sürükleyici olduğu için bu diziyi bir oturuşta izleyeveksiniz.
Şehrin ortasında sadece iki arkadaşınızla yapayalnız kalsanız ne hissederdiniz? Herkes ortadan kaybolduğu için sessizliğin tadını mı çıkarırdınız yoksa tüm insanları geri getirmenin bir yolunu mu arardınız? Arisu’nun seçim şansı yok çünkü hayatta kalması için oyun oynaması gerekiyor. Empati ve acıma duygusunun olmadığı bir oyunda kazanmanın bir yolu var mı? Manga’dan uyarlanan yapımda pek çok ters köşe ile karşılaşıyoruz. Oyunları çözebilmek için dikkatle izleyeceğiniz bu diziyi listenizin üst sıralarına ekleyin.
İkinci sezonu 2022’de çıkacak dizide ''geriye kalan kartları'' sabırsızlıkla bekliyoruz.
Mother (2010)
Japon dram yapımları arasında en çok beğenilen dizilerden biri olan Mother’da: Nao Suzuhara öğrencilerinden birinin annesi ve annesinin erkek arkadaşı tarafından suistimal edildiğini görür. Bir gün küçük Reina’nın çöp konteynırına atıldığını fark eder ve onu kaçırmaya karar verir.
Olayların oldukça gerçekçi bir şekilde anlatılması diziyi çekici kılıyor. Dizi, anneliğin; doğurmanın çok daha ötesinde sevgi, şefkat göstermek ve karşılıklı güven olduğunu anlatıyor. Sadece bir çocuk için değil, herhangi canlıya duyulan sevgi ile aslında, “her anlamda iyi gelmek ve birbirini beslemek” ile ilgili olduğu mesajını veriyor. Yasuko Matsuyuki’nin performansı büyük beğeni topladı ve dizinin Türk ve Kore uyarlaması kısa bir süre sonra seyirci ile buluştu.
Litre No Namida (2005)
1 Liter Of Tears olarak da bilinen dizi, Japon yapımları arasında izleyicisini en çok etkileyenlerden. En büyük sebebi de hikayede, yaşanmış bir olayın anlatılması.
Aya Kito’nun aynı adlı kitabından uyarlanan dizi, Kito’nun günlüklerinden oluşturuldu ve vefat etmeden kısa bir süre önce basıldı. Beyincik Dejenerasyonu teşhisi konulan 15 yaşındaki Aya’nın hastalığı boyunca; ailesinin gayretleri, çevresi tarafından dışlanması ve hissettiği çaresizlik anlatılıyor. Bu denli trajik bir diziyi izledikten sonra: “1 litre değil, 1 baraj göz yaşı” yorumunu yapmanız işten değil.
Kazoku Gemu (2013)
1982 yılında yayımlanan “Kazoku Gemu” isimli bir romanın uyarlaması olan yapımda; yine alışılmışın dışında bir öğretmenin hikayesini izliyoruz. Numata ailesinin küçük oğlu sebepsiz yere okula gitmeyi bırakır. Oğullarının geleceği için endişelenen ebeveynleri de internetten bir öğretmen bulur ve Shigeyuki‘nin okula geri dönmesi için onu işe alır. Hem Yoshimoto hem de baba Kazushige’nin bu iş için bazı şartları vardır...Fakat evlerine aldıkları bu öğretmen beklediklerinden çok daha farklı davranır. Sadece küçük çocuğu değil, şaşırtıcı eğitim metotları sayesinde bütün aileyi değiştirecektir. Öğretmen aslında, aile kavramının sadece kan bağı ile ilgisi olmadığını, birliktelik ve şefkat anlamına geldiği ile ilgili dersler veriyor.
Aynı evin içinde yaşayan ama “yalnız” olan bu kişiler bir aile olmayı başarabilir mi?
Boku No İta Jikan (2014)
“1 litre gözyaşı daha dökmek istemiyorum” diyenlerin bile izlemekten zevk aldığı bu diziye bir şans vermelisiniz çünkü bu yapımda umutsuzluk duygusu yok.
Takuto, iş mülakatı sırasında bir kızla tanışır ve ona karşı hissettiği sevgi, hayatı sevmeye başlamasını sağlar. Fakat mutluluğu çok uzun sürmez çünkü aynı süre zarfında Takuto, ALS hastası olduğunu öğrenir. Az bir ömrü kaldığını öğrenmesine rağmen geri kalan günlerini çaresizlik içinde geçirmektense mutlu olmanın yollarını arar. Trajik ama bir o kadar da ilham verici yapım.
Hanazakari no Kimitachi e (2007)
Öyle bir lise düşünün ki oraya girmek için başarının ya da paranın hiçbir değeri yok. Yakışıklı olmanız okula girmeniz için yeterli. Konu biraz absürt görünüyor ve erkek kılığına giren kadın hikayesinin dünya sinemasında pek çok kez konu edildiğini biliyoruz.
Yan karakterler, ana karakterin gölgesinde kalmıyor. Aralarındaki ilişki, esprileri, durumlara verdikleri komik ve absürt tepkilerin hepsi diziye devam etmenizi sağlıyor. Anlatılacak çok karakter olsa da izleyenlerin favori Nakatsu!
Raia Gemu (2007)
Naif bir karakter Nao, bir gün bir mektup ve yanında 100 milyon yen olan bir kutu alır. "Liar Game Tournament"a seçilmiştir. Yapması tek şey rakibinden çalabildiği kadar para çalmaktır. Eğer başarılı olursa çaldığı para onda ödül olarak kalacaktır. Nao anında bu parayı çaldırır ve parayı geri almak amacıyla hapisten yeni çıkmış dolandırıcı Shinichi Akiyama'dan yardım ister…
En az Manga’sı kadar sevilen bu yapımda psikolojik çözümlemelerin ne kadar etkileyici olduğuna şahit olacaksınız. Yalan üzerine kurulu bir oyunun dizisi.