Yaza vurulan gerçek damga: Dondurma

Bu işte ne sihir var ne de keramet. Üstelik yapımlarının kolaylığıyla ters orantılı bir alkış garanti.

04 Ağustos 2013

Yaza vurulan gerçek damga: Dondurma

El çabukluğuyla hazırlanan dondurmalı tarifler, yaz aylarının en iç ferahlatan lezzetleri.

Karpuzlu ve zencefilli çubuk dondurmalar

4 bardak küp şeklinde kesilmiş karpuz
1/4 bardak tam yağlı ya da az yağlı yoğurt
1 kaşık taze zencefil
Bir tutam tuz
1/3 bardak şeker
1 kaşık lime suyu
10 adet çubuk dondurma kabı ve tahta çubuklar

Karpuz, yoğurt, zencefil, tuz, şeker ve limon suyunu bir blender’da karıştırın. Karışımı eşit miktarda çubuk dondurma kaplarına boşaltın. 45-60 dakika kadar dondurun. Tekrar karıştırıp, tahta çubukları kapların içine koyun. 4 saat buzlukta bekletin. Bu sürenin sonunda buzluktan çıkarıp kabı sıcak suyun içinde kısa bir süre tutun ve çubuk dondurmaları kabın içinden çıkarın.

Dondurmalı tariflerinin devamı GQ Türkiye Ağustos sayısında ve iPad edisyonunda


Peaky Blinders’ın Yeni Sezonuna Hazır Mısınız?

POPÜLER | Peaky Blinders’ın Yeni Sezonuna Hazır Mısınız?

Kanye West ve Tartışmalı Portre Fotoğrafları

POPÜLER | Kanye West ve Tartışmalı Portre Fotoğrafları

John Wick Yeni Maceralarıyla Geri Dönüyor

POPÜLER | John Wick Yeni Maceralarıyla Geri Dönüyor

Spider-Man: Far From Home’dan İlk Fragman Yayınlandı

POPÜLER | Spider-Man: Far From Home’dan İlk Fragman Yayınlandı

Yeni Bilim Kurgu Dizimiz: Weird City

POPÜLER | Yeni Bilim Kurgu Dizimiz: Weird City

Jared Leto ve Lana Del Rey Gucci’nin Yeni Reklamında Buluştu

POPÜLER | Jared Leto ve Lana Del Rey Gucci’nin Yeni Reklamında Buluştu

Daha Fazla Göster