Yaza vurulan gerçek damga: Dondurma

Bu işte ne sihir var ne de keramet. Üstelik yapımlarının kolaylığıyla ters orantılı bir alkış garanti.

04 Ağustos 2013

Yaza vurulan gerçek damga: Dondurma

El çabukluğuyla hazırlanan dondurmalı tarifler, yaz aylarının en iç ferahlatan lezzetleri.

Karpuzlu ve zencefilli çubuk dondurmalar

4 bardak küp şeklinde kesilmiş karpuz
1/4 bardak tam yağlı ya da az yağlı yoğurt
1 kaşık taze zencefil
Bir tutam tuz
1/3 bardak şeker
1 kaşık lime suyu
10 adet çubuk dondurma kabı ve tahta çubuklar

Karpuz, yoğurt, zencefil, tuz, şeker ve limon suyunu bir blender’da karıştırın. Karışımı eşit miktarda çubuk dondurma kaplarına boşaltın. 45-60 dakika kadar dondurun. Tekrar karıştırıp, tahta çubukları kapların içine koyun. 4 saat buzlukta bekletin. Bu sürenin sonunda buzluktan çıkarıp kabı sıcak suyun içinde kısa bir süre tutun ve çubuk dondurmaları kabın içinden çıkarın.

Dondurmalı tariflerinin devamı GQ Türkiye Ağustos sayısında ve iPad edisyonunda


X-Men: Dark Phoenix’ten Son Fragman

POPÜLER | X-Men: Dark Phoenix’ten Son Fragman

PSG’den Notre Dame’a Destek Çalışması

POPÜLER | PSG’den Notre Dame’a Destek Çalışması

Game of Thrones’un En Sevilen Sahne Arkası Fotoğrafları

POPÜLER | Game of Thrones’un En Sevilen Sahne Arkası Fotoğrafları

HBO’nun Muhammed Ali Belgeselinden İlk Fragman Yayınlandı

POPÜLER | HBO’nun Muhammed Ali Belgeselinden İlk Fragman Yayınlandı

Donald Glover ve Rihanna’nın Tropikal Birlikteliği: Guava Island

POPÜLER | Donald Glover ve Rihanna’nın Tropikal Birlikteliği: Guava Island

Game of Thrones’un Final Sezonu Rehberi

POPÜLER | Game of Thrones’un Final Sezonu Rehberi

Daha Fazla Göster