Neredeyse bir yıla yakın süredir hepimiz evlerimizde mahsur kalmış olsak da bazı olumlu gelişmeler de olmadı değil. Artık çoğu insan evinde daha fazla yemek pişiriyor. Yemek yapmak konusunda belki de hiç bilmediği yeteneklerini keşfediyor. Bir yıldır barlar kapalı ve bu sırada birçoğunuz miksoloji sanatında da ustalaştı. Margarita yapmak sizin için artık çocuk oyuncağı… Hatta belki de fermantasyon işine bile girdiniz. Neredeyse artık kendi barınızı açabilecek hale geldiniz. O zaman artık içinizde barmeni dışarı çıkarmanın vakti geldi. Önümüzdeki bahar bizi kimse evde tutamaz! Ben de dışarıda kokteyllerinizi keyifle içebilmeniz için bazı püf noktalarımı sizinle paylaştım.
Size itiraf etmem gereken bir şey var. Evet, içine koyduğum her şeyi saatlerce buz gibi soğuk veya sıcak tutan ekstra büyük Stanley termosuma aşığım! Şarabın ısınması veya buzların erimesi için endişelenmek yerine, genellikle evden çıkmadan 20 dakika önce dondurucuya bir şişe beyaz şarabımı koyuyorum. Sonra da evden tam çıkmadan önce soğutulmuş şişeyi termosuma aktarıyorum. Voila! İşte bu kadar… Yanında atıştırmalıklarla birlikte soğutulmuş şarabınızın istediğiniz yerde tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik temizlik derdi de yok… Bu bahar pikniğe gidersem, kendime büyük boy bir Negroni hazırlayacağım, içine biraz buz, üstüne birkaç parça portakal dilimi atacağım ve işte hazır!
Bez Çanta
2021'de aramızda hala plastik poşet kullanan yok herhalde? Üstelik İstanbul’da tarzınıza uyacak harika bez çantalar yapan pek çok üretici var. Benim iç bölmeleri olan çok pratik bir bez çantam var. İçine şaraplarımı (bir şişe şarap kime yeter?), kağıt bardaklarımı, taşınabilir hoparlörümü (önceki gece şarj etmeyi unutmayın!) ayrı ayrı koyabiliyorum. Dışarı çıkmadan önce şişeleri açın ve mantarı tekrar şişeye geri takın. Bu aslında şarabı içmek için çok daha iyi bir yol çünkü böylece şarabın hava alması için en azından bir dakikası olur.
Buz
İhtiyaç duyduğunuzda buz bulmak, İstanbul’da yağmurda taksi bulmaya benzer. Buzdolabımda her zaman mavi sulu buz paketleri tutuyorum. Şişelerin arasına koyuyorum. Bu sayede hem şişler soğuk kalıyor hem de birbirlerine çarpmıyorlar. Üstelik çevre dostu çünkü tekrar kullanılabilir! Size küçük bir tüyo daha vermeliyim: Eğer hali hazırda dışarıdaysanız ve buza ihtiyacınız varsa balık pazarlarında her zaman bol miktarda buz bulunuyor. Ancak bu buzlar genellikle tuzlu. O yüzden bardağınızın içine sakın koymayın! Tabii ki her zaman küçük bir balık satıcısı da bulabilir ve yanınızda getirdiğiniz içeceğinizi soğutmak için beş dakika için de olsa soğutucuya atmasını isteyebilirsiniz.
İletişim Kurun
Whatsapp’ınız benimki gibiyse sizin de ne zaman dışarı çıkacağınızı, arkadaşlarınızın doğum günlerini planladığınız yüzlerce grubunuz var demektir. Bu grupları sadece ne zaman ve nereye gideceğinizi değil, ne getireceğinizi de planlamak için kullanın. Biri biraz tonik ve limon getirirse, ben cin götürebilirim. Bir başka arkadaşımız birkaç kutu pizza getirebilir, diğer bir arkadaşımız ise buzlardan sorumlu olabilir. En yakın marketi arayarak vakit kaybetmeyin. Gününüzü önceden planlayın ve bu bahar dışarıda kokteylinizi yudumlamanın tadını çıkarın.
Su
Keyfinizi kaçırmaya çalışmıyorum. Gerçekten… Sonra muhtemelen bana teşekkür edeceksiniz… Plaja veya parka giderken insanlar çoğu zaman yanında su götürmeyi unutuyor. Evet, sıcak kumlarda güneşlenirken kokteylinizi yudumlamak çok eğlenceli ama susuz kalmak değil. Yanınızda mutlaka büyük bir şişe su bulundurun ki parti devam edebilsin!