Mersin’de Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdikten sonra İngiltere’ye Hull Üniversitesi’ne giden Muhtar Kent, lisans eğitiminden sonra Coca-Cola şirketinde işe giriyor. Tırlarla gezerek Cola satan Kent yedi sene sonra Coca-Cola Türkiye ve Asya pazarının genel müdürü pozisyonuna terfi ediyor. 1999’da Cola’yı bırakıp Efes Grubu’nun başına geçiyor ancak 2005’te Coca-Cola’ya geri dönerek Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu’nun genel müdürü, 2009’da ise tüm Coca-Cola’nın genel müdürü oluyor ve 2017’ye kadar bu pozisyonunu koruyor. Bu sene Mayıs’ta işi bırakmayı planlayan Muhtar Kent liderliği, ileri görüşlülüğü, vizyonu ve stratejileri ile başarının sınırlarının olmadığını bize kanıtlıyor.
Cambridge Üniversitesi’nde lisans eğitiminin ardından, San Francisco Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan ve İTÜ’den Uluslararası İlişkiler diploması alan Burak Çakmak, daha önce Londra’daki Swarovski Grubu’nun Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor. 2015 yılının Ağustos ayında New York’un ünlü moda okulu Parsons New School For Design dekanlığına başlıyor. Akademik kariyere önem veren Çakmak eğitim sahibi olmanın önemini gösteren isimlerden. Sürdürülebilir ve bilinçli tasarımlar ile gelecek kuşaklara yol göstermek isteyen Burak Çakmak, moda sektörü iş modelleri, sürdürülebilir tasarım ve lüks-moda endüstrisi ve malzeme takibi alanlarında uzmanlığa sahip.
İzmir doğumlu Osman Kibar Robert Koleji bitiriyor sonra Amerika’daki Ponoma Üniversitesi’nde eğitim görüyor. Üzerine Caltech’te mühendislik ve UC San Diego’da biyo-fotonik eğitimi alan Kibar’ın kurduğu biyo-teknoloji firması Gennoptix 2011’de Novartis tarafından satın alınıyor. 2008’de San Diego’da kurduğu Samumed bugüne kadar kurulmuş en karlı bio-teknoloji startuplarından birisi olarak görülüyor. Gençleşmeyi sağlayan ilaçlar üzerine çalışan şirketi, 12 milyar dolar değerinde. Yaşlılıkla bozulan omurgayı düzeltmeye odaklanan Samumed, ileride körlük ve Alzheimer gibi tedavisi olmayan hastalıklara yönelmeyi öngörüyor.