325 bin dolarlık burger

Dünyanın ilk laboratuvar üretimi bifteğinden yapılan hamburgeri bu ay İngiltere'de servis edilecek. Burgerin porsiyon fiyatı bir süper lüks otomobille aynı.

17 Temmuz 2013

325 bin dolarlık burger

Beslenme etiği tartışmalarının ve genetik bilimindeki gelişmelerin ortak sonucu olarak laboratuvarda et üretimi çalışmaları bir süredir devam ediyor. Yapılan araştırma ve deneyler bu alanda birçok başarılı sonuca ulaşırken Hollandalı bilimadamı Mark Post; laboratuvar üretimi eti mutfaklara sokma konusunda ilk somut adımı attı.

Mark Post, laboratuvarda üretilen 20 bin kas lifinden oluşan ilk "kültür bifteği"nden hazırlayacağı hamburgeri 5 Ağustos'ta Londra'da düzenlenecek bir tanıtım etkinliğinde servis edecek. Porsiyonu tam 325 bin dolara sunulacak burgerin en merak edilen yanı hiç kuşkusuz ki tadı. Doktor Post, daha önce bizzat denediği ve etkinlikte servis edeceği 140 gramlık hamburger köftesinin tadını "makul derecede iyi" olarak tanımlıyor. Bu, yağ oranı sıfır bir et için hiç de fena sayılmaz.

Yeni bir beslenme kültürünün önünü açabilecek bu gelişme aynı zamanda gün geçtikçe ciddiyet kazanan ve gelecekte gezegenimizin en büyük problemi haline gelecek olan dünya nüfusunun gıda ihtiyacının karşılanması konusunda için atılmış önemli bir adım olacak.

Tabii ki en önemlisi bir ısırığının bir lüks otomobile denk düştüğü "kültür hamburgeri"nin fiyatının bir an önce ucuzlaması.