Sevgililer Günü sürprizi

Mutfakta çift kişilik bir mucize yaratmak için 14 Şubat’tan daha iyi bir gün olamaz. Hem sevgilinizi etkileyecek hem de bu muhteşem tabağın ne kadar kolay hazırlandığına hayret edeceksiniz.

12 Şubat 2014

Sevgililer Günü sürprizi

14 Şubat hayatınızın en önemli günü olmayabilir ama bu konuda profesyonel tecrübeye sahip olan 360 Entertainment Group’un ortağı ünlü şef Mike Norman’a göre Sevgililer Günü erkeklerde daha büyük heyecan yaratıyor. Merak etmeyin, Norman’ın bu heyecanı yatıştıracak ve sizi bu özel günde beklentilerin çok üzerine çıkaracak basit, lezzetli ve kesinlikle harika görünen bir tarifi var. En önemlisi de bu tarifin ana fikrinin “paylaşmak” olması...

Malzemeler:

700 gr kılçığı çıkarılmış levrek

50 gr istiridye mantarı

2 parça taze soğan

4 adet cherry domates

3 dilim soyulmuş limon

20 gr zeytinyağı

Bir tutam nane yaprağı

Tuz-taze karabiber

Tuz hamuru için:

500 gr un

200 gr tuz

250 gr su

1 yumurta

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydanoz

1 kaşık anason

1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Tuzlu hamurla başlayın. Tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına koyun. Yumuşak bir hamur haline geline kadar karıştırın. Otları doğrayıp ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra hamuru buzdolabında yarım saat bekletin.

Bu arada kılçığı alınmış levreği ortadan filetolara ayırın. Bir filetonun üstüne dilimlenmiş domates, mantar, taze soğan, nane ve limonu yerleştirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberle terbiye ettiğiniz ikinci balık filetosunu, alttakinin üstünü kapatacak şekilde yerleştirin.

 Hamuru büyük bir kare şeklinde açın, balıktan biraz büyük olarak ama o şekilde kesin. Açılmış hamurun üstüne içi doldurulmuş balığı yerleştirin, üstünü ikinci bir hamur ile kabaca kapatın. İstediğiniz şekilde süsleyip yumurta sarısını sürün. 40 dakika 180 derecede pişirin.

Fırından çıkmış haliyle büyük bir tabak üstünde, kenarlarından kesip içini açarak servis edin. Yanında taze roka yaprakları, turp salatası veya risotto verebilirsiniz. Afiyet olsun...


Gastronominin Yeni Klasikleri

YEME-İÇME | Gastronominin Yeni Klasikleri

Kışın Tüketmemiz Gereken 3 Protein Kaynağı

YEME-İÇME | Kışın Tüketmemiz Gereken 3 Protein Kaynağı

Proteinli Smoothie’den Vazgeçmeyin

YEME-İÇME | Proteinli Smoothie’den Vazgeçmeyin

Performansınızı Arttıracak Birleşim: Muz ve Badem

YEME-İÇME | Performansınızı Arttıracak Birleşim: Muz ve Badem

Sağlıklı Kalmanın Yolu Avokado Tüketmekten Geçer

YEME-İÇME | Sağlıklı Kalmanın Yolu Avokado Tüketmekten Geçer

Yazın Vücudunuzu Koruyan En İyi 5 Besin

YEME-İÇME | Yazın Vücudunuzu Koruyan En İyi 5 Besin

Daha Fazla Göster