Instagram'a reklam geliyor
Teknoloji

Instagram'a reklam geliyor

Aktif kullanıcı sayısı 150 milyona ulaşan Instagram kullanıcı yayın akışlarına reklam girebileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Facebook tarafından bir milyar dolarlık rekor bir teklifle satın alınan sosyal retro fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram reklam almaya başlayacak.

Facebook Mobil Ortaklıklar Direktörü Emily White, geçtiğimiz yıl 30 milyon kullanıcıya sahipken bu yıl 150 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Instagram'in reklam almaya hazır olduğunu ve önümüzdeki yıldan itibaren kullanıcı yayın akışlarında reklamların yer alabileceğini açıkladı.

Elli kişilik bir ekiple Instagram reklam modeli üzerinde çalışmaya başlayan Emily White şimdiden Ford ve Coca Cola gibi büyük markalarla görüşmelere başladıklarını da ekledi. Uygulanacak reklam sisteminin işleyişiyle ilgili ise bir açıklamada bulunmadı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg Instagram'in satın alınmasının ardından, reklamların Instagram için ideal gelir modeli olduğunu ancak hemen reklam yayınının başlamayacağını, doğru zamanı bekleyeceklerini söylemişti. Görünüşe bakılırsa reklamlı Instagram için doğru zaman geldi çattı.

Kısa zaman önce video seçeneğini getiren Instagram; farklı kullanıcı gruplarından tepkiler alsa da bu değişim kullanıcı sayısının artışına engel olmadı. Reklamlar konusunda da kuşkucu davrananlar olsa da Instagram, dolayısıyla Zuckerberg bu işten çok para kazanacağa benziyor.

İZLE
Ayın GQ kızları: Alisa & Milica
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası