Gün geçtikçe daha çok tükettiğimiz içeceklerin ilk sırasında kahve yer alıyor. Neredeyse kafeinsiz bir gün geçirmediğimiz bu zamanlarda binlerce kahve çeşidi arasında seçim yapmak ise gittikçe zorlaşabiliyor. İşte bu noktada daha farklı ve özel kahvelere yönelebiliriz. Karşınızda en iyi kahve tarifleri.
Malzemeler:
-1 Bardak Süt
-Filtre Kahve
-2 Kaşık Nutella
-1 Kaşık Şeker
-Krema
-Çikolata Sosu
Hazırlanışı:
Krema ve çikolata sosu dışındaki tüm malzemeleri yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırın. Daha sonra bir bardağa koyarak üzerini krema ve çikolata sosuyla süsleyin. Çikolatalı filtre kahveniz hazır, afiyet olsun.
Malzemeler:
-Sürahi ve French Press
-Yarım Düzine Buz
-2 Adet Limon
-Filtre Kahve
-1 Litre Soğuk Su
Hazırlanışı:
Filtre kahvenizi French Press yardımıyla su ile birlikte karıştırın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kahveyi 10-12 saat arasında bekletin. En sonunda oluşan karışımı iyice süzün. En son buz ve limonu ilave edin.
Malzemeler
-2 Adet Portakal
-Tarçın
-1 Bardak Su
-200 ml Filtre Kahve
-Buz
Hazırlanışı
İlk önce 200 ml filtre kahveyi demlemeye bırakıyoruz. Portakalları sıkıp içine şeker ve tarçını ekleyip 10 dakika boyunca kaynattıktan sonra demlenmiş kahvemizi tüm karışımlarla birleştiriyoruz. En son buzu ekleyerek servis ediyoruz. Portakallı Americano’nuz hazır, afiyet olsun.
Malzemeler
-2 Bardak Süt
-2 Adet Esmer Şeker
-1/2 Espresso
-Toz Tarçın
Hazırlanışı:
Tarçın, şeker ve sütü büyük bir bardağa koyarak karıştırmaya başlayın. Bu işleme 3-5 dakika arası devam edin. Daha sonrasında sıcak Espresso’yu ekleyin ve ısıtmaya başlayın. En sonunda oluşan süt köpüğünü ve tarçın tozunu bardağın en üstüne ekleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
-1 Küçük Bardak Espresso
-1 Kaşık Çikolata Tozu
-Süt Köpüğü
-3/4 Süt
Hazırlanışı
İlk önce sütü kaynamayacak şekilde ısıtın ve çikolata tozunu ekleyin. Espresso’yu bardağınıza koyun. Isıttığınız sütü ve çikolata tozu karışımını Espresso’ya ekleyin. Üzerine süt köpüğünü ilave edin. Çikolatalı Mocha'nız hazır, afiyet olsun