26 Haziran 2020
İçki Ölçeği (Jigger) Kokteyl yapmak pasta yapımına çok benzer. İçkilerinizde dengeyi yakalamak adına ölçülerin ayarı çok önemlidir. İçkiniz için hangi malzemeden ne kadar kullanmak gerektiğini ayarlamanın en kolay yolu bir içki ölçeği (jigger) kullanmaktır. İçki ölçeklerinin (jiggerların) birçok çeşidi vardır fakat çoğu kokteyl 30-60 ml arası ölçülere dayandığından, bu ölçülere sahip bir ölçekle başlamak sizin için en ideali olacaktır. İnce Süzgeç Kokteylinizi çalkaladıktan ve bardakta servis etmeye hazır hale getirdikten sonra, küçük buz kırıntılarından ve minik ot parçalarından kurtulmak adına bardağa koyarken mutlaka ince süzgeç kullanmalısınız. İçeride kalan küçük buz parçacıkları kokteylinizi sulandırır ve ot parçacıkları ise gereksiz acı bir tat katar. İnce süzgecin küçük boyutuna aldanmayın; oldukça kullanışlıdır ve kokteylinizi kaliteli bir bar standardına taşır. Şeffaf Buz Zaten kokteyliniz için gereken içkileri alma zahmetine girdiniz, hatta belki başka bir ülkeye seyahatiniz sırasında aldınız ve yanınızda taşıdınız. Ve kabul edelim ki, maalesef hiç de ucuz değildi. Bu yüzden, mükemmel “old fashioned”ınızı misafirinize servis ederken, sırf kolaylık olsun diye bakkaldan aldığınız öğütülmüş buzları kullanamazsınız. Kokteylinizin kalitesini korumak adına, her iyi restoranda görebileceğiniz önceden kesilmiş şeffaf buzlardan paket paket sipariş edebilirsiniz. Kokteylinizle keyif yapma vakti geldiğinde ise dondurucunuzda sakladığınız paketlerden ihtiyacınız kadar buz alıp, misafirlerinizi içki döktükçe kaybolan buzunuz ile hayran bırakabilirsiniz. Seçkin Çeşni ve Karışımlar Diyelim ki en sevdiğiniz margaritanın yapımında ustalaştınız. Son dokunuş olarak misafirleriniz bardaklarının ağzına tuz istedi. Gidip de sofra tuzu kullanamazsınız. Neden mi diye soracak olursanız, nasıl desem, fazla tuzlu olduğu için içkiyi yudumlarken kolayca çözünecek ve etkisini kaybedecektir. Sofra tuzu yerine taneli deniz tuzu (Maldon) kullanın. Bu sayede tuz bardağa yapışacaktır ve içkinizi yudumladıkça kaybolmayacaktır. Tuzunuz gibi kokteyllerinizde kullandığınız karışımlar da üst kalite olmalıdır. Ucuz ürünlerin aklınızı çelmesine izin vermeyin. Tercihinizi Fever Tree gibi daha az şekerli ve daha keskin kaliteli tonik ve sodalardan yana kullanın. Bu sayede bütün bir yaz boyunca mükemmel cin toniğinizi yudumlayabileceksiniz.1
2
3
4
Telefonunuzun Notlar Uygulaması
Her ne kadar bariz görünse de şimdi söyleyeceklerimin öneminin altını çizmeliyim: eğer iyi bir barmen olmak istiyorsanız profesyonel barmenlerin hareketlerini gözlemlemelisiniz. En sevdiğiniz bara gidin ve barmenin kokteylinizi nasıl hazırladığını izleyin. Ne kadar tekila koyduğunu veya kullandığı şurubu nasıl yaptığını sormaya çekinmeyin, zira barmenler bilgi paylaşmaktan çok keyif alırlar! Bu yüzden, kokteyllerini sevdiğiniz bir bara gidiyorsanız, önce barmene kendinizi tanıtın ve tarifi not aldığınıza emin olun. Sonra ise eve gidip kokteylinizi çalkalayın ve keyfini çıkarın!
Punch
Punch yapımı gerektirdiği uğraş yüzünden kulağa korkutucu gelebilir, fakat evinizde büyük bir parti veriyorsanız eminim ki tüm akşamı mutfakta kokteyl hazırlayarak geçirmek istemiyorsunuzdur. Arkadaşlarınız gelmeden önce acılı margarita veya herhangi başka bir kokteyli, kişi başına 2 veya 3 bardak kokteyl düşecek şekilde ölçülerini ayarlayaraktan büyük bir miktarda hazırlayın ( 4 arkadaşın her birine 3 bardak kokteyl düşecek şekilde, toplam 12 porsiyon için 1 70cl’lik şişeyi baz alabilirsiniz). Malzemeleri karıştırdıktan sonra, kaba karışımın %15-20’si kadar buz gibi soğuk su ekleyin. Bu sayede kokteyli seyrelteceksiniz ve servis zamanı geldiğinde, buzlu bardağa kokteyli ekledikten sonra çalkalamanıza gerek kalmayacak.
YAZI:
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız