İlk adım: Hesap alma
İhtiyacınız olan ilk şey aslında bir kulaklık çünkü ses kapalıyken TikTok’un keyfini çıkarmanın imkanı yok. Uygulamayı indirdikten sonra, videolara göz atmaya başlayabilirsiniz. Ancak, kendi videolarınızı yayınlamak için bir hesaba ihtiyacınız var.
E-posta adresinizi, telefon numaranızı veya Facebook gibi üçüncü bir platform kullanarak hesap oluşturabilirsiniz. Uygulama size otomatik olarak bir kullanıcı adı atar. Ancak bir e-posta adresi kullanırsanız hesabınızı kişiselleştirebilirsiniz.
TikTok hesapları herkese açıktır, yani herkes profilinizi ve yayınladığınız videoları görüntüleyebilir. Bu gizlilik ayarlarını değiştirmek için profilinizin sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunup ayarlarınızı güncelleyebilirsiniz.
TikTok’ta Gezinme
Artık profiliniz kullanıma hazır ve TikTok'ları izlemenin zamanı geldi. Uygulama tıpkı Instagram için iki ana akışa ayrılmıştır. Biri sizin ‘feed’iniz diğeri de Instagram’ın keşfet sayfasına benzer bir algoritmayla oluşturulmuş video akışı.
Sola kaydırarak takip ettiğiniz kişilerin yüklediği içerikleri görebilirsiniz. Her TikTok videosunun sağında bir dizi simge göreceksiniz. İlki, sizi, gönderen kullanıcının profiline götürür. Kalpler, tıpkı Instagram’daki gibi görevini devam ettiriyor.
En alttaki simge ise videodan çıkan müzik notalarıyla dönen bir kayıttır ve kullanıcının TikTok’unda çalan şarkıyı gösterir. Parçanın adını, sanatçısını ve aynı zamanda onu içeren diğer TikTok'ların bulunduğu videoları görmek için tıklayın.
Yayınınızda belirli bir kişiyi görmek istemiyorsanız, ‘İlgilenmiyorum’ butonuna sertçe basmanız yeterli.
TikTok Videoları Çekme ve Paylaşma
Kendi TikTok'unuzu paylaşmaya hazır mısınız? İlk önce ekranın altındaki artı işaretine dokunun. Kamera açılarak Snapchat'i hatırlatan kırmızı bir kayıt düğmesi ortaya çıkacak. Kayda başlamadan önce, bir şarkı ekleyebilirsiniz. Böylece dudak senkronizasyonunuz ve dansınız müzikle tam zamanında gelir.
Anında bir şey çekmek istiyorsanız da, ileriye atlayabilir ve müzik parçası olmadan kayda başlayabilir, müziği daha sonra ekleyebilirsiniz.
Snapchat gibi, TikTok da saçlarınızın veya gözlerinizin rengini değiştirmeye yarayan bir dizi AR efektine sahiptir.
Buradaki en önemli özellikse, kullanıcıların kayıt düğmesine sürekli basmadan videoları çekmelerini sağlayan zamanlayıcıdır. TikTok’un imza dans videolarını mümkün kılan şey de budur.
TikToklar 15 saniyeye kadar olabilir, ancak kullanıcılar 60 saniyeye kadar toplam kayıt için birden fazla klibi birbirine bağlayabilirler.
Ve TikTok’un eğlenceli düetleri. Uygulamada ustalık seviyesine ulaştıktan sonra, ekranı ikiye bölen ve aynı şarkıyı başka biriyle söylemenize izin veren özelliğini de deneyebilirsiniz.
Düet yapmak için, orijinal videodaki paylaş düğmesine dokunun ve ardından Duet'e basın.
Müzik, Hashtag ve Geri Kalan Her Şey
Müzik, TikTok'un merkezinde. Popüler bir şarkı seçmek, videonun viral hale gelmesinin ilk sebebi. Önce, kayıt ekranının sağ tarafındaki Ses Ekle'ye dokunun. Sanatçı ve kayıtların bir Spotify-esque akış menüsü görünecektir. Burada, platformdaki en popüler parçalara, ayrıca Apple Music'in şarkılarına göz atabilirsiniz.
TikTok'ta tam uzunlukta şarkılar yok; platforma kısa klipler hakim. Ancak bu sorunun üstesinden gelmenin bir yolu var. Birçok TikTok kullanıcısı kayıt yaparken bilgisayar veya stereo gibi başka bir cihazdan şarkı çalıyor. TikTok daha sonra parçayı diğer kullanıcıların kendi videolarına ekleyebileceği “Orijinal ses” olarak kaydediyor. Dikkatli olmanız gereken bir nokta: Bu yasal boşluk, telif hakkı ihlallerine neden olabilir.
#Challanges, TikTok topluluğunu bir araya getiren ve genellikle reklam verenler tarafından desteklenen bir organizasyondur.
Şu anda ABC, TikTok'ta #LikeAnAmericanIdol hashtag’ini kullanıyor; bu da sizi “muhteşem sesinizi göstermeye davet ediyor!” Şimdiye dek hashtag içeren 25.3 milyon video oluşturuldu. Google yakın zamanda #HeyGoogleHelp etiketiyle benzer bir mücadele kampanyası yayınladı.
TikTok’un mevcut tüm metriklerine göz atmak için, ana ekranın altındaki büyüteç simgesine dokunun. Aynı menünün en üstünde, belirli içerik oluşturucuları, sesleri veya hashtagleri aramak için kullanılabilecek bir arama çubuğu da mevcut.
Görüntülenmeler, Bildirimler ve Diğer Metrikler
TikToklarınızı paylaşmaya başladığınızda, profilinizdeki görüntülenme sayılarına bakarak kaç kişinin onları izlediğini görebilirsiniz. Videolarınıza kimin yorum yaptığını veya beğendiğini görmek için ana ekranın altındaki bildirimler simgesine dokunun. Burada, profilinize kimlerin baktığını veya kimlerin sizi takip ettiğini de görebilirsiniz.
TikTok ayrıca popüler içerik oluşturucuların “CANLI YAYIN” yaptığı zamanlarda bildirim gönderir. Twitch'te olduğu gibi, canlı bir akışı izlerken, yaratıcılara TikTok Coins ile satın alınan sanal ürünlerde bağış yapabilrsiniz. 1 $ 100 jetona eşittir. Yaratıcılar çoğu zaman hayranlarını kabul eder veya bir kısmı düzenli para birimine dönüştürebilecekleri bu hediyeler karşılığında istedikleri soruları cevaplar.
Ve hazırsınız!
Artık TikTok #Challenge'a nasıl katılacağınızı biliyorsunuz. Dudak senkronizasyonu başyapıtınıza biraz dans ekleyerek videolarınızı yayınlamak için önünüzde hiçbir engel yok. TikTok'u keşfetmeye hazırsınız. Uygulamaya ek özellikleri keşfetmek için ve onları bulmak için en iyi yol, karıştırarak keşfetmek.