Daha güçlü bir sakal mümkün
Wellness

Daha güçlü bir sakal mümkün

Adım adım gideceğiz, sindire sindire güçlenecek o sakal.

Herhangi bir sihre ihtiyacınız yok. Elbette ki güçlü sakalın sağlıklı beslenme ve saç bakımınıza dikkat etmeyle ilgisi var fakat aşağıdaki 3 adımı düzenle ve sabırla uygularsanız… Sonuçta, sizin kuzeyin kralından neyiniz eksik?

  1. Sakalınızın Uzamasına İzin Verin

Sakalınız uzadıkça yüzeyde aslında bazı boşluklar olduğunu fark edeceksiniz. Evet, başlarda, henüz uzama evresinde bu durum sizi rahatsız edebilir ve eğer sakallarınız o boşlukları örtecek şekilde kıvırcık değilse bir süreliğine bu görüntüye alışın. Zaman her derde deva olduğu gibi bu derdinizi de çözecek, daha iyi bir görünüm için yanaklarınızı ve çenenizi en az bir ay tıraşlamayın. Sakalınızı yumuşatmak için günlük olarak bir sakal yağı kullanabilir, hatta düzenli aralıklarla sakalınızı fırçalayabilirsiniz. Bu evrede unutmamanız gereken bir şey daha: Ense tıraşınızı aksatmayın.

  1. Takviye Alın

Ama sadece biotin. Önemli bir vitamin olan biotin hem cilt hem de saç sağlığına oldukça faydalı. Saça faydalı olan birçok şeyin sakala da faydalı olduğunu biliyorsunuz. Hatta biotin o kadar birebir bir eşleşme ki, B7 ve H vitamini olarak bilinen; Almanca saç anlamına gelen “haar” ve cilt anlamındaki “haut”tan H harfini almaya hak kazanmış bir vitamin. Size bir beslenme programı yazamayız ancak biotin içeren bazı besinler şöyle: yerfıstığı, fındık, badem, yumurta ve ciğer. Leziz.

  1. Sağlıklı Yaşayın

Spor yapmaktan düzenli uykuya, stressiz yaşamdan bolca su içmeye; tüm bunları kapsayan bir başlık “sağlıklı yaşamak”. Sadece haftada 3 gün koşarsanız sakallarınız da bundan nasiplenir diye bir ayrım yapılamaz. Dengeli beslenme ve yukarıda da bahsettiğimiz vitamin takviyeleri, sakal sağlığınız için önemli.

Gördüğünüz gibi sakal uzatmak ve o sakalı sağlıklı bir şekilde taşımak, belki sandığınızdan da kolay. O halde: KING IN THE NORTH! KING IN THE NORTH! KING IN THE NORTH!

İZLE
Nikolaj Coster-Waldau kamera arkası
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası