Yılın Spor Adamı: Fatih Terim
Popüler

Yılın Spor Adamı: Fatih Terim

Sonsuz bir kazanma arzusu, zekayla birleşince ortaya çıkan sadece başarı da olmuyor aslında.


Sadece Galatasaray’ın değil Türk futbolunun son yıllarının da iz bırakan isimlerinden Fatih Terim de GQ’nun Chivas sponsurluğundaki Men of the Year ödüllerinde onurlandırılacak isimlerden biri oldu. Çokların adamı Terim, Fuat Akdağ’ın kaleminden portresi, GQ Moda Direktörü Güneş Güner Işık’ın moda editörlüğü ve Charles Richards’ın fotoğraflarıyla Kasım GQ’sunda:

Türk futbolunda başarının ötesinde bir şeyler yapan bir adam o. Adana’da başlayan futbolculuk hayatı, o zamanların koşullarına uygun bir Fatih Terim karizmasıyla anılır. Geleneklerine bağlı ve sert davranışları, yaşamı için koyduğu yüksek hedeflere doğru yol almasını sağlayacak bir tavırdır sanki. Sahip olduğu yetenek de Terim’e bu yolda büyük bir hız kazandırır ve 20 yaşında Galatasaraylı olmayı başarır. Evet, sadece Galatasaray’da futbolcu olmaz, gururla taşımakta olduğu “Galatasaraylı” kimliğini de elde eder.

Fatih Hoca’nın Galatasaray ve milli takımlardaki başarılarla dolu sporculuk yaşamı sadece top oynayarak geçmez. Her şeyi bilmek ister, hep öğrenmeye çalışır. Ta ki “Ben öğrenmem, öğretirim” deme gücünü ele edene kadar...

Bilginin en büyük güç olduğunu bilir Fatih Hoca. O büyük güç tutkusu öncelikle İstanbul’da ayakta kalmanın yollarını öğrenmesini sağlar. İnsan seçmeyi öğrenir, ekibini iyi kurar ve onları hep kollar. Modaya merak sarar, kravat bağlama stili gündem, içtiği puro moda olur. Rutinden uzak, yenilikçi tavrı ve sert sözleriyle istediği zaman gündeme gelmeyi başarır. Tabii bunda, başarılı erkeğin arkasındaki kadınlar grubundan Fulya Terim’in katkılarını da unutmamak gerek.

Yazının devamı GQ Türkiye Kasım sayısında

İZLE
GQ Men of the Year 2023 Filmi
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası